Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

BEA Systems kondigt webservices release van BEA Tuxedo aan

Uitbreiding Tuxedo's servicegeoriënteerde architectuur naar het Web dankzij integratie met BEA Platform

Amstelveen, 11 februari 2003 ­ BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, kondigt Tuxedo 8.1. aan. Tuxedo is het web-enabled transactieverwerkingsplatform waarmee grootschalige en bedrijfskritische gedistribueerde enterprise applicaties gebouwd kunnen worden. Dankzij de nauwe integratie met het BEA WebLogic Enterprise Platform kan de nieuwe versie van BEA Tuxedo de ontwikkeling van webservices drastisch verkorten en vereenvoudigen. Bovendien zorgt de integratie voor een uitbreiding van Tuxedo's servicegeoriënteerde webarchitectuur.

BEA Tuxedo dat verscheidene talen ondersteunt waaronder C, C++ en COBOL, is een kerncomponent van BEA's productportfolio en overall applicatie-infrastructuurstrategie. Dankzij de nauwere integratie van Tuxedo met BEA WebLogic Server en BEA WebLogic Workshop kunnen klanten hun bedrijfskritische applicaties uitbreiden tot standaard webservices. Bovendien zorgt de nauwere integratie voor verbeterde BEA Tuxedo verwerkingen, administratie en onderhoud, waaronder nieuwe ondersteuning voor 'single sign-on' en gecentraliseerd beveiligingsbeheer.

"Deze release, die samenvalt met het twintigjarige bestaan van Tuxedo, toont BEA's doorlopende 'commitment' om het product uit te breiden via de adoptie van standaarden en waarborgt tevens de ondersteuning van onze klanten voor de komende jaren", zegt Olivier Helleboid, president, Product Organization, BEA Systems, Inc. "BEA is erop gericht klanten te voorzien van manieren om hun businessprocessen te integreren, terwijl ze tegelijk hun investeringen beschermen. Deze nieuwste release van BEA Tuxedo zorgt voor een meertalig platform dat nauw geïntegreerd is met de rest van hun omgeving."

Met duizenden blue-chip klanten overal ter wereld, zoals Agis-Groep, Robeco, KPN, Belastingdienst, Kadaster, Belgian Travel Network, Banque de la Poste, ETRADE en FedEx, is BEA Tuxedo de drijvende kracht achter vele van 's werelds grootste transactieapplicaties. BEA Tuxedo is de 'backbone' van vele technologieën waarmee mensen dagelijks te maken hebben ­ bij telefoongesprekken; de verwerking van creditcards; de verscheping van pakketten; de aankoop van vliegtickets; en wanneer gelden worden overgemaakt bij banken. Tuxedo maakt het ondernemingen mogelijk zich te richten op de dienstverlening aan klanten via transactieverwerkende gedistribueerde applicaties voor zijn rekening neemt.

"BEA Tuxedo levert een solide infrastructuur die onze gebruikersapplicaties koppelt aan back-endsystemen, zoals billing, klantbeheer en serviceverlening", zegt Timo Grönroos, hoofd integratie en IT-management bij Radiolinja. "BEA Tuxedo heeft het ons mogelijk gemaakt een flexibele IT-infrastructuur te bouwen die onze snelle groei ondersteunt en het ons mogelijk maakt voortdurend nieuwe diensten aan onze klanten aan te bieden. Met Tuxedo kunnen wij jaarlijks ­ betrouwbaar en efficiënt ­ miljoenen transacties uitvoeren. Samen met BEA WebLogic Server en BEA WebLogic Integration, die we gebruiken om onze applicatie-infrastructuur te ontwikkelen en te beheren, ondersteunt BEA Tuxedo ons onze IT-investeringen op een hoger plan te brengen."

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Ruim dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de betrouwbaarste namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In Nederland heeft BEA Systems een vestiging in Amstelveen en in België in Zaventem. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Meer informatie voor de redactie:

Bertil Snel
BEA Systems
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl