Politie Amsterdam-Amstelland

Prostituee bijt van zich af

11-2-2003. Vannacht rond kwart voor twee kwam een prostituee in een zeer benarde positie terecht. Het slachtoffer, dat in het Wallengebied werkzaam is, kreeg problemen met een ontevreden klant. De man wilde zijn geld terug en toen dat niet gebeurde, probeerde hij haar de keel dicht te knijpen. Zij staakte haar verzet en hij begon haar te zoenen. De prostituee greep haar kans en beet de man tot bloedens toe op zijn tong, waarbij ze enkele stukje er vanaf beet. Zij activeerde een luid alarm en wist de man uiteindelijk weg te jagen.
---

Rode schoenen te opvallend

11-2-2003. Vannacht werd in de binnenstad een 35-jarige verdachte aangehouden die kort daarvoor een Engelse toerist met een mes had verwond. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een getuige die meldde dat er iemand was gestoken. Een bloedspoor bevestigde het verhaal. De verdachte zou opvallend rode, glimmende schoenen dragen. Uiteindelijk kon de dader op de prins Hendrikkade worden aangehouden. Tegelijkertijd meldde zich op bureau Nieuwmarkt een Engelse toerist met verwondingen aan zijn hand. Deze vertelde dat de verdachte hem op straat verdovende middelen had aangeboden en hem na een weigering en daarop volgende worsteling had neergestoken.
---

Mishandeling na bioscoopje

11-2-2003. Gisteren werd een 20-jarige Amsterdamse na een bioscoopbezoek op straat mishandeld door twee 17-jarige meiden. Het slachtoffer had zich tijdens de film geërgerd aan het vervelende gedrag van hen. Toen ze er wat van zei, kreeg ze de wind van voren. Na de voorstelling werd de Amsterdamse door het tweetal belaagd en geslagen. Daarbij werd een blikje als wapen gebruikt. Het slachtoffer liep een gescheurde lip en een gebroken beugel op. De verdachten werden ingerekend en voor verhoor ingesloten.

---

Man gewond na straatroof

11-2-2003. Gisteravond net na twaalf uur werd een 53-jarige man slachtoffer van een straatroof in het Vondelpark. De man liep door het park ter hoogte van de Jacob Obrechtstraat. Op een gegeven moment merkte hij dat hij door drie mannen gevolgd werd. Toen hij wegrende, werd hij door een van de jonge mannen tegen de grond gewerkt. De drie daders beroofden de man van zijn geld en liepen door het Vondelpark weg in de richting van het Leidseplein. De man raakte gewond aan een arm en een been. Ook werden er drie kronen uit zijn mond geslagen. De recherche van het politiebureau Van Leijenberghlaan is naarstig op zoek naar getuigen van deze straatroof. U kunt contact opnemen met (0900) 8844

Dader 1

donker getinte man

ongeveer 20 jaar

Gekleed in een wit joggingpak met capuchon.

Dader 2 en 3

donker getinte mannen

ongeveer 20 jaar

gekleed in donkere jacks.
Gisteravond in Opsporing Verzocht
10-2-2003. Gisteravond in Opsporing Verzocht aandacht voor twee Overval horecagelegenheid

11-2-2003. Even na middernacht vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Orteliusstraat. Op het moment van het misdrijf bevonden zich in de zaak twee klanten en een medewerker. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor en verdwenen in een witte auto in de richting van het Mercatorplein.
---

Overval winkel
11-2-2003. Maandagochtend werd een winkel aan de Nieuwendijk overvallen. Rond tien uur kwam een man de zaak binnen met een sjaal voor zijn gezicht. Hij trok een mes, bedreigde de aanwezige medewerker en eiste geld. Hij deed vervolgens een greep naar de kassalade, maar toen hij die niet open kreeg ging hij er zonder buit vandoor.
---

Koerier overvallen

11-2-2003. Vannacht werd op het Buikslotermeerplein een koerier overvallen kort nadat hij poststukken had afgeleverd bij een geldinstelling. Hij werd opgewacht door twee gemaskerde mannen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en eisten geld. Toen het slachtoffer aangaf dit niet te hebben, werd zijn auto doorzocht. De verdachten vonden niets van hun gading en gingen er vandoor.