Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 11 februari 2003

* SNELHEIDSCONTROLE
Verkeershandhaving) hield maandag tussen kwart voor tien en kwart over twee radarsnelheidscontroles in beide rijrichtingen op de Westzeedijk, waar door wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 30 km/uur geldt. Van de in totaal 4316 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 2769 een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten wegens overschrijding van de 30 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.


* VROUW AANGEREDEN DOOR EX-VRIEND
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield dinsdagmorgen vroeg in een woning aan de Vuurdans een 59-jarige man aan, verdacht van poging doodslag. De man had maandagavond rond kwart over negen op de Jan Kwakplaats in Rotterdam zijn ex-vriendin, een 41-jarige Rotterdamse, na een onenigheid met z'n auto aangereden. Het slachtoffer werd met gekneusde ribben, oogletsel, hersenschudding en diverse schaafwonden door GGD-personeel naar het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel vervoerd. Haar ex-vriend werd ingesloten.


* MAN HARDHANDIG BEROOFD
ROTTERDAM - Maandagavond rond kwart over elf werd een twintigjarige Rotterdammer op de Hofdijk plotseling van achteren beetgepakt door drie mannen, die hem sommeerden zijn handtelefoon en portemonnee af te geven. Toen het slachtoffer niet direct aan de eis voldeed kreeg hij enkele rake klappen, waarna hij zijn handtelefoon en portemonnee, waarin onder meer een giropasje, rijbewijs en tien euro, afgaf. Met hun buit rende het drietal weg richting Hofplein.


* RIJBEWIJS VAN SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD

ROTTERDAM - Maandagavond rond kwart voor acht klokten surveillerende politiemensen van de Zeehavenpolitie op de noordbaan van de N15 een 54-jarige automobilist uit Brielle voor 139 km/uur, terwijl daar een maximum snelheid van 70 km/uur geldt. De automobilist werd korte tijd later aan de kant gezet en kon, gezien de snelheidsovertreding, direct zijn rijbewijs inleveren.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Tijdens een onderzoek in een woning aan de Cromme Meth trof de politie maandagavond op de zolderetage een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan. Er stonden zo'n 300 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen. De benodigde stroom voor de kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De 31-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De hennepplanten en de apparatuur worden vernietigd.