Casema

Den Haag, 10 februari 2003

Casema kiest voor breedband managementsysteem van Core Networks

CoreOS vergemakkelijkt beheer en levering van Casema breedbandinternet-diensten

Kabelbedrijf Casema en softwareproducent Core Networks hebben een overeenkomst getekend voor de levering en implementatie van het provisioning- en managementsysteem CoreOS. Dit systeem maakt het onder andere mogelijk het hybride kabelinternet-netwerk van Casema optimaal te beheren en te monitoren. Daarnaast is het met CoreOS relatief eenvoudig nieuwe breedbanddiensten te implementeren.

Een goed managementsysteem voor een complex netwerk als het onze is moeilijk te vinden. Wij hebben uiteindelijk voor Core Networks en CoreOS gekozen omdat het systeem zich al bewezen heeft maar zeker ook omdat het bedrijf de kennis meebracht die noodzakelijk is om het in onze bestaande systemen in te passen., aldus Henk de Goede, CEO van Casema. Hij vervolgt: We willen in de toekomst nieuwe breedbanddiensten uitrollen. Uiteraard moet je deze nieuwe diensten op een kostenefficiënte manier kunnen managen en volgens ons kan dat met CoreOS.

Casema heeft CoreOS aan een zware maar succesvolle test van drie maanden onderworpen. In een netwerkomgeving met zowel EuroDocsis- als COM21-apparatuur voldeed het systeem aan alle eisen. Inmiddels is een start gemaakt met de implementatie. Craig Soderquist, President en CEO van Core Networks: We zijn zeer verheugd dat Casema heeft gekozen voor CoreOS als het provisioning- en managementsysteem voor de huidige internet breedbanddiensten, en Core Networks zal graag met Casema aan de succesvolle uitrol van toekomstige breedbanddiensten werken. De samenwerking met Casema is een goed voorbeeld van onze doelstelling om Europese kabelexploitanten te helpen bij de kostenefficiënte uitrol van breedbanddiensten.

Core Networks Inc.
Core Networks is marktleider op het gebied van Cable OSS en biedt alszodanig een compleet pakket van applicaties voor de kabelindustrie aan. Het toonaangevende produkt CoreOS is geïnstalleerd bij diverse kabelexploitanten wereldwijd. Core Networks heeft samenwerkingsverbanden met CableLabs (R) en tComLabs, en werkt daarnaast samen met vooraanstaande CMTS- en kabelmodemleveranciers. Core Networks heeft vestigingen in Canada en Califiornië. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Woerden.

Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar ruim 30 jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt' en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema is een 'access provider plus' die via haar modern netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten levert, waaronder: internet, zakelijke telefonie, datacommunicatie, digitale televisie en alarmering. Casema is door een internationale vakjury uitgeroepen tot European Cable System 2002.