Dienstenbond CNV

Achmea wil premiespaarregeling afschaffen: geef uw mening 11-02-2003

Achmea wil de premiespaarregeling afschaffen. De CNV Dienstenbond is het daar niet mee eens en heeft een alternatief voorgesteld ter vervanging van de premiespaarregeling. Achmea wil daar niet mee akkoord gaan. Graag horen we nu uw mening, zodat we deze aan Achmea kunnen doorgeven.

Eind januari 2003 hebben wij u aangegeven dat Achmea de premiespaarregeling wil afschaffen. Dit heeft voor werknemers als grootste consequentie dat daarmee de 450 aan premie verloren gaat. De CNV Dienstenbond heeft reeds in december 2002 bij Achmea aangegeven, bij het vervallen van de fiscale regeling rond premiesparen, te streven naar een zelfstandige vergelijkbare regeling voor Achmea. Hierbij is aangegeven dat de premie die wordt gegeven dan weliswaar niet meer netto is, maar bruto, maar dit levert altijd nog zon 60% premie op. Dit is een stuk meer dan door banken aan rente wordt gegeven. In januari hebben we daarnaast aangegeven dat het ons ook in het belang van Achmea lijkt om een vergelijkbare regeling in stand te houden, aangezien dit voor Achmea vermogen genereert en daarmee ook een product ontstaat dat Achmea aan haar klanten zou kunnen aanbieden. Daarnaast houdt Achmea een interessante arbeidsvoorwaarde in stand conform de CAO.

Dit alles heeft Achmea niet overtuigd en zij houdt vast aan haar mening dat met het vervallen van de fiscale regeling de hele premiespaarregeling is komen te vervallen. In de info die wij op 28 januari 2003 aan onze leden hebben verstuurd hebben wij u gevraagd aan uw werkgever te laten weten dat u het niet eens bent met haar standpunt. Inmiddels bereiken ons vele reacties van leden dat ze het niet eens zijn met het standpunt van Achmea, maar niet weten waar ze dit binnen Achmea aan de orde moeten stellen.
Uw standpunt
Hierbij willen wij u dan ook gelegenheid geven uw standpunt aan de CNV Dienstenbond door te geven, zodat wij deze namens u aan Achmea kunnen aanbieden.

Mail of fax ons daarom uw mening óf de volgende tekst: Ja, ik ben het eens met het standpunt en het voorstel van de CNV Dienstenbond inzake premiesparen. Ik wil dat er op korte termijn een eigen Achmea premiespaarregeling tot stand komt waarbij rekening wordt gehouden met de gewijzigde fiscale regels. Ik vind dat daarmee niet gewacht kan worden tot het volgende CAO-overleg.

U kunt uw mening of de vermelde tekst mailen naar apeldoorn@cnvdibo.nl of faxen naar (055)5220385. Vermeld daarbij wel uw naam en het onderdeel waar u werkzaam bent.

Vragen
Wanneer u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar, op tel (055)5772640.