Gemeente Renswoude



* Wet Milieubeheer

* Vastelling besluit

* Invalidenparkeerplaats

* Bouwvergunningen

* Sloopvergunningen

* Verkiezing provinciale staten
Wet Milieubeheer
Datum: 10/02/2003 Bron: Heraut

ONTWERPBESLUIT INTREKKING VERGUNNING
Vanaf morgen ligt gedurende twee weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, het volgende ontwerpintrekkingsbesluit ter inzage:

Intrekking van de op 9 november 1980 verleende vergunning ten behoeve van het agrarisch bedrijf van de heer J.J. ter Maaten aan de Ubbeschoterweg 14 te Renswoude op basis van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer.
Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen een ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot 26 februari 2003, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenkingen worden bij de andere stukken ter inzage gelegd.

ONTWERPBESCHIKKINGEN
Vanaf morgen liggen gedurende vier weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, de volgende ontwerpbeschikkingen ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:
1. De Heus Brokking Koudijs ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Hopeseweg 13 te Renswoude;
2. de heer W. de Vries ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Emminkhuizerlaan 2 te Renswoude.

Strekking van beide ontwerpbeschikkingen: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde milieuvergunningen.

De ontwerpbeschikkingen kunnen worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen een ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzageligging, derhalve tot 12 maart 2003, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenkingen worden bij de andere stukken ter inzage gelegd. Vastelling besluit
Datum: 10/02/2003 Bron: Heraut

BESLUIT FINANCIËLE TEGEMOETKOMINGEN VOORZIENINGEN GEHANDICAPTEN 2003

Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het "Besluit financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten 2003" te hebben vastgesteld. Dit besluit ligt voor een ieder vanaf heden ter inzage ter gemeentesecretarie van het gemeentehuis. Voor informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J.P. Versteeg, tel. 578154. Invalidenparkeerplaats
Datum: 10/02/2003 Bron: Heraut

Invalidenparkeerplaats Taets van Amerongenweg 28 Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het voornemen te hebben een invalidenparkeerplaats aan te leggen naast de woning Taets van Amerongenweg 28 te Renswoude.

Bedenkingen tegen het aanleggen van deze invalidenparkeerplaats kunnen binnen vier weken, derhalve tot 11 maart 2003, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel.: 578153
Bouwvergunningen
Datum: 10/02/2003 Bron: Heraut

INGEKOMEN AANVRAGEN
De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend: 1. gemeentebestuur van Renswoude ten behoeve van de bouw van 10 huurappartementen op het perceel Taets van Amerongenweg 1-3 te Renswoude;
2. CNL Management BV ten behoeve van de bouw van 18 koopappartementen op het perceel hoek Taets van Amerongenweg/Oude Holleweg te Renswoude;
3. CNL Management BV ten behoeve van de uitbreiding van sporthal "De Hokhorst", De Hokhorst 1 te Renswoude;
4. de heer C. Gijsbertse ten behoeve van de bouw van een vervangende paardenstal op een perceel gelegen ten zuiden van de Van Arckelweg (nabij de hoek) te Renswoude;
5. de heer J.L. van Ekris ten behoeve van de bouw van een loods op het perceel Oude Holleweg 46 te Renswoude.

Ten behoeve van aanvraag 1 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Dorp 65 op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ten behoeve van aanvraag 2 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van bestemmingsplan Dorp 65 op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Ten behoeve van aanvraag 4 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 1995 op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Bedenkingen tegen het verlenen van een vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van het bouwplan, derhalve tot 11 maart 2003, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.
---

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend:
1. de heer P. van Heugten ten behoeve van de bouw van een bedrijfswoning op het perceel De Hooge Hoek 12 te Renswoude; 2. de heer R.J. van der Grift ten behoeve van de bouw van een wagenloods op het perceel Oude Holleweg 29 te Renswoude; 3. de heer E.C. Schimmel ten behoeve van de vervanging van een bijgebouw op het perceel Barneveldsestraat 42-42a te Renswoude; 4. de heer H. van Veldhuisen ten behoeve van de bouw van een berging op het perceel Barneveldsestraat 35 te Renswoude; 5. de heer C. Verbeek ten behoeve van de bouw van een hooi-/stroloods op het perceel Ubbeschoterweg 8a te Renswoude; 6. de heer A. Verbeek ten behoeve van de bouw van een berging op het perceel Utrechtseweg 1 te Renswoude;
7. de heer C. Lagerweij ten behoeve van de splitsing van de woning Hopeseweg 20 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 25 maart 2003, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de Voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht. Sloopvergunningen
Datum: 10/02/2003 Bron: Heraut

VERLEENDE SLOOPVERGUNNING
Door het college van burgemeester en wethouders is een sloopvergunning verleend aan de heer E.C. Schimmel ten behoeve van de sloop van vier bijgebouwen op het perceel Barneveldsestraat 42-42a te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van de sloopvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 25 maart 2003, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van de sloopvergunning worden gevraagd bij de Voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissements-rechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht. Verkiezing provinciale staten
Datum: 10/02/2003 Bron: Heraut

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE

De burgemeester van Renswoude maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van provinciale staten op dinsdag 11 maart 2003 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG
1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.
2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op maandag 27 januari 2003 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen. 4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELINGE AANVRAAG
1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing de oproepingskaart over te leggen bij Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats op maandag 27 januari 2003.
2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, tel.: 578153.
Renswoude maandag 10 februari 2003
De burgemeester voornoemd, Jhr mr K.F.H. Schorer
---

STEMMEN BIJ VOLMACHT

De burgemeester van Renswoude maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van provinciale staten op dinsdag 11 maart 2003 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.
2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op maandag 27 januari 2003 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op maandag 27 januari 2003 als kiezer zijn geregistreerd.
5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART 6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.
7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op maandag 27 januari 2003 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.
8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, tel.: 578153.
Renswoude maandag 10 februari 2003
De burgemeester voornoemd, Jhr. mr. K.F.H. Schorer
---