Gemeente Almere

Rioolherstel en -onderhoud Molenbuurt

In de eerste helft van februari start de gemeente met de tweede fase van het herstel en onderhoud van de riolering in de Molenbuurt in Almere Buiten. Deze ingreep is nodig omdat gedeelten van het inmiddels twintig jaar oude rioolstelsel verzakt zijn. Hierdoor kan het rioolwater niet meer goed worden afgevoerd, waardoor verstoppingen en stankproblemen kunnen ontstaan.

De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in het gedeelte van de Molenbuurt ten westen van de busbaan en zullen tot half juli duren. Het betreft grote en kleine herstelwerkzaamheden op diverse locaties in de wijk. Onder grote herstelwerkzaamheden wordt verstaan het opnieuw aanleggen of vervangen van een aantal vuilwaterriolen. Bewoners die te maken krijgen met overlast worden tijdig door de gemeente geïnformeerd.

Overlast zoveel mogelijk beperkt

Van een aantal werkzaamheden zullen omwonenden tijdelijk overlast ondervinden. Zo worden gedeeltes van straten afgesloten, waardoor doorgaand verkeer niet mogelijk is en zullen parkeerplaatsen buiten gebruik zijn. De woningen blijven daarentegen wel te voet bereikbaar, waar nodig via plankiers die tot aan de voordeur reiken. De gemeente Almere streeft ernaar de overlast zoveel mogelijk te beperken. Onder andere door straten niet over de volle lengte open te leggen, maar hooguit over 20 tot 30 meter. Wanneer wegomleidingen onvermijdelijk zijn, staan ze met borden aangegeven; werklocaties worden met hekken afgezet en beveiligd.

Opstelplaatsen containers

De werkzaamheden kunnen ook tot gevolg hebben dat de huisvuilwagens van Stadsreiniging tijdelijk niet bij de opstelplaatsen van de duobakken kunnen komen. In dat geval zorgt de aannemer ervoor dat ze naar een andere plek worden gereden, daar worden geleegd en weer terug worden geplaatst op de oorspronkelijke plek.

Afvoeren tijdelijk afsluiten

Het kan nodig zijn om bestaande riolen die vervangen worden, eerst schoon te maken. Bij de regenwaterriolen geeft dat nauwelijks overlast voor bewoners; bij de vuilwaterriolen daarentegen kan wel enige overlast ontstaan, in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht (stank). Dit komt doordat de riolering met water onder hoge druk wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om toiletten, wastafels en gootstenen dan tijdelijk af te sluiten.

Meer informatie?

De betrokken bewoners worden tijdig en schriftelijk door de gemeente van de werkzaamheden op de hoogte gebracht. Daarnaast kan voor meer informatie op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur contact worden opgenomen met de heer J. Terpstra (wijkregisseur) in het stadsdeelkantoor Almere Buiten, Noordeinde 92, tel. 5496666.