Lankhorst Public Relations

Expert betoverd door Venetië

ICN

Nijmegen, 11 februari 2003

Nieuw: Expert Reisgids Venetië

Expert betoverd door Venetië

,,Die eerste indruk, die eerste tocht over het Canal Grande, die eerste blik op de nevelige lagune, ze blijven een openbaring, hoeveel plaatjes en beschrijvingen er ook van bestaan.'' Venetië-expert en reisjournalist Tim Jepson stelde nauwgezet en bevlogen een gids samen over deze betoverende Italiaanse stad, vaak omschreven als de `mooiste ter wereld'. Vanaf februari 2003 ligt de Expert Reisgids Venetië in de boekwinkel.

Een tweede kans
,,Niets ter wereld dat over Venetië is gezegd, evenaart de magnifieke en verbijsterende werkelijkheid.'' Een citaat van Charles Dickens, uit de onlangs verschenen Expert Reisgids van Unieboek. Samensteller Tim Jepson neemt dit citaat en vele van gelijke strekking graag over. Venetië, de stad met haar dromerige kanalen en smalle steegjes, haar honderden bruggen en ongekende kunstschatten, heeft hem volledig in haar ban. Het was geen liefde op het eerste gezicht, schrijft Jepson openhartig in zijn voorwoord. Zomerse hitte en opeengepakte mensenmassa's grepen hem bij zijn eerste bezoek naar de keel. Soms moet je een bestemming een tweede kans gunnen. Jepson kwam andermaal terug in de azuren stad en liet zich toen, voor altijd, door haar schoonheid betoveren. Hij wenst dat de stad, waar hij een paar maanden verbleef, met de lezers hetzelfde zal doen.

Speciale geheimplekjes
Met de overzichtelijke, informatieve Expert Gids Venetië in de hand gaat dat zeker lukken. Kleurrijke foto's, handige tips, uitgestippelde stadswandelingen en heldere topografische kaarten helpen om het ware Venetië te ontdekken. Weg van de toeristenzwermen rond beroemde trekpleisters als de San Marco en het Dogenpaleis, op zoek naar speciale geheimplekjes. Jepson schrijft aanstekelijk over de eigenzinnige Venetianen met hun spreekwoordelijke handelsgeest en gemeenschapszin, over hun (schat)rijke geschiedenis, hun prachtige praalpaleizen, Gildehuizen (Scuole) en kerken. Een pijlaanduiding geeft aan of bezienswaardigheden >>>'niet te missen', >>'bijzonder aanbevolen' of >'indien mogelijk te bezoeken' zijn. Maar ook belicht hij de trattoria's, gelateria's, espresso-barretjes en terrassen. En het dagelijks leven in een stad waar alles over het water moet; de gondels, vracht- en vuilnisboten, vaporetti (busboten), ambulance- brandweer- en lijkboten. De geheel in kleur gedrukte gids bevat verder veel praktische informatie, plattegronden, suggesties voor excursies, een lijst met restaurants en hotels compleet met prijsaanduiding en handige woordenlijsten.

Expert Venetië maakt deel uit van een reisgidsen-serie samengesteld, in opdracht van de Britse Automobile Association, door experts die de bestemming door en door kennen. In Nederlandse vertaling zijn 26 Expert-titels verschenen.

Titel Expert Reisgids Venetië Auteur Tim Jepson
Prijs EUR 18,90
Uitgeverij Van Reemst / Unieboek BV, Houten ISBN 90 410 1786 0
Verschijnt februari 2003

0302

Noot aan de redactie (