Gemeente Zevenaar

Infopagina week 7, 2003

INHOUD INFO WEEK 7 ( 9 t/m 15 februari 2003)

VERKIEZING PROVINCIALE STATEN 11 MAART 2003

Alle wetenswaardigheden op een rij:


- dinsdag 11 maart 2003 verkiezing Provinciale Staten
- de stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur
- als u zelf niet kunt stemmen, machtig dan een ander
- een schriftelijk verzoek hiertoe kunt u tot en met 25 februari indienen

- na 25 februari is volmachtverlening alleen mogelijk binnen hetzelfde stemdistrict, gebruik hiervoor uw oproepkaart

- zelf stemmen in een ander stemdistrict, zet uw oproepkaart om in een kiezerspas

- schriftelijke verzoeken hiertoe kunt u tot en met 25 februari indienen

- vanaf 25 februari tot en met 6 maart kunt u nog een mondeling verzoek indienen, raadpleeg hiervoor uw oproepkaart
- uiterlijk 17 februari valt de oproepkaart bij u in de brievenbus
- uiterlijk 26 februari valt de kandidatenlijst bij u in de brievenbus
Volmacht- en kiezerspasformulieren kunt u aanvragen en indienen bij de afdeling burgerzaken van deze gemeente, telefoonnummer 0316-595258.

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn aanvragen binnengekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het:

- bestemmingsplan Zonnemaat voor de bouw van een garage op het perceel Wagnerstraat 1 te Zevenaar;

- bestemmingsplan Molenwijk voor het uitoefenen van het beroep van hairstylist (kappersbedrijf) in de woning op het perceel Arnhemseweg 42 te Zevenaar;

- bestemmingsplan Stegeslag voor de verbouw van de woning op het perceel Collenkamp 2 te Zevenaar.

Deze aanvragen liggen met ingang van 13 februari a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN STEGESLAG

Bij burgemeester en wethouders is een bouwaanvraag binnengekomen voor de bouw van 15 woningen met erkers in het plan Altbroek (de locatie van de voormalige openbare Mavo).

Dit bouwplan is nagenoeg volledig in overeenstemming met het op 17 december jl. afgegeven vrijstellingsbesluit. Daarom hebben burgemeester en wethouders in beginsel besloten een aanvullende vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsregime met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In dat kader ligt de bouwaanvraag met ingang van 13 februari a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

AANVULLENDE VRIJSTELLING VOOR DE BOUW VAN 23 WONINGEN IN OOY

Bij burgemeester en wethouders is een bouwaanvraag binnengekomen voor de bouw van 23 woningen in Ooy. De aanvraag is niet geheel in overeenstemming met het op 17 december jl. afgegeven vrijstellingsbesluit. Daarom hebben burgemeester en wethouders in beginsel besloten een aanvullende vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsregime met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In dat kader ligt de bouwaanvraag met ingang van 13 februari a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

MILIEUBERICHTEN

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen een melding is ingekomen als bedoeld in artikel 8.41van de Wet milieubeheer.
Een melding op grond van het Besluit "Besluit Inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer" en betreft een reeds gerealiseerde "drive-in werkplaats" en een reeds gerealiseerde vergroting van de showroom van het bedrijf, Auto Bleekstein bv, James Wattstraat 20, 6902 PR Zevenaar.

Terinzagelegging

De melding wordt op 12 februari 2003 ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De melding kan daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgekomen met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen een melding is ingekomen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b van de Wet milieubeheer, van UPC Nederland voor het veranderen van het ontvangstation voor televisie en radiosignalen, gevestigd Hengelder te Zevenaar.
De verandering omvat een wijziging van de indeling en het plaatsen van extra brandblussers waardoor een nieuwe tekening noodzakelijk was.

De voorgenomen verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan ingevolge de op 17 april 2001, onder nummer 850, verleende vergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Naar het oordeel van B en W geeft de verandering ook geen aanleiding om de vergunning te wijzigen. Daarom hebben zij ook besloten de melding te accepteren. Voornoemde milieuvergunning van 17 april 2001, onder nummer 850, geldt tevens voor de reeds gerealiseerde verandering van de inrichting.

Terinzagelegging

De melding en de bijbehorende stukken worden op 12 februari 2003 ter inzage gelegd bij de balie Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tot het einde van de bezwarentermijn tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden

Binnen zes weken na verzending van het besluit kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

De zorg voor de doelmatige verwijdering van afvalwater vormt een onderdeel van de bescherming van het milieu. In verband met een wetswijziging worden alle gevolgen voor het milieu die verband houden met lozingen op de riolering op grond van de Wet milieubeheer gereguleerd. Dit betekent concreet dat de vereiste lozingsvoorschriften aan de milieuvergunningen van de volgende bedrijven worden toegevoegd: Melkrundveebedrijf Soeter, Sleeg 21a, Babberich; Zonnemaat Auto Electro, Mozartlaan 4, Zevenaar; Veehouderij Smits, Sleeg 3, Zevenaar; Veehouderij Bentzen, Kamphuizerweg 5, Babberich; Textielwasserij, ververij tevens reconditioneringsbedrijf, Einsteinstraat 6H, Zevenaar; Veehouderij Alderkamp, Oude steeg 6, Zevenaar; Drukkerij Proofprinters, Handelsdwarsstraat 13, Zevenaar; Esso tankstation, Doesburgseweg 17, Zevenaar; Veehouderij Heijneman, Doesburgseweg 18, Zevenaar; Kinderboerderij Visser, Hunneveldweg 4, Zevenaar,

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbesluit opgesteld voor wijziging c.q. aanvulling van de milieuvergunning voor genoemde bedrijven.

Terinzagelegging
Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken worden op 12 februari 2003 voor een ieder ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met mw. ing. L . van Wersch, doorkiesnummer 595 229 van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden
Binnen twee weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het ontwerpbesluit. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van gedachten wil wisselen over de ontwerpvergunning kan dit telefonisch doorgeven aan mw. mr. T. Wassink, doorkiesnummer 595 229. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de desbetreffende vergunninghouder uitgenodigd.

WELZIJNSFONDS

Ook in 2003 is het mogelijk om een beroep te doen op het Welzijnsfonds. Doel van het Welzijnsfonds is om inwoners van de gemeente Zevenaar, die een inkomen op of iets boven bijstandsniveau hebben, in staat te stellen om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en vorming.

Het Welzijnsfonds is bijzondere bijstand. De regels voor bijzondere bijstand gelden daarom ook voor het Welzijnsfonds. De vergoeding bedraagt in 2003 maximaal 125,- per jaar per gezinslid. Bijdragen uit het Welzijnsfonds worden in beginsel alleen verstrekt voor activiteiten die binnen de gemeente worden beoefend. Is er geen mogelijkheid om binnen de gemeente aan een bepaalde activiteit deel te nemen dan geldt de regeling ook voor voorzieningen in de regio Arnhem. De bijdrage wordt verleend voor kosten op het gebied van sport, cultuur en vorming, zoals:

- contributies van sport-, culturele en jeugdverenigingen en zwembad;
- abonnementen van kranten, bibliotheek en schouwburg;
- lesgelden / bijdragen voor de muziekschool, de Vrije Academie, peuterspeelzalen, Volksuniversiteit en Triotheek;
- ouderbijdrage.
Tevens kunnen ouders of verzorgers van kinderen die deelnemen aan door het Lentebad aangeboden particuliere zwemlessen voor de diplomas A en B aanspraak maken op een bijdrage van maximaal 260,- per kalenderjaar.

Klanten van de afdeling Sociale Zaken hebben reeds een verkort aanvraagformulier ontvangen. Overige inwoners van Zevenaar die een beroep op het Welzijnsfonds willen doen, kunnen een aanvraagformulier afhalen bij de balie Welzijn van de gemeente Zevenaar. Zij dienen samen met het aanvraagformulier inkomensgegevens over de maand januari 2003 en bankafschriften van de laatste 2 maanden te overleggen. De uitbetaling vindt plaats na overlegging van betalingsbewijzen .

REGELING DUURZAME GEBRUIKSGOEDEREN

Sinds 1 januari 1998 is in het kader van het minimabeleid de Regeling Duurzame Gebruiksgoederen van kracht. De gemeenteraad heeft besloten om deze Regeling ook in 2003 te handhaven. Als u op 1 januari 2003 in de 4 jaar daarvoor zelfstandig heeft gewoond en een inkomen op bijstandsniveau heeft gehad, komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een eenmalige uitkering van 463,-. De uitkering is bedoeld voor de aanschaf, vervanging of reparatie van duurzame gebruiksgoederen en wordt maximaal eenmaal per 4 jaar verstrekt.

Aan klanten van de afdeling Sociale Zaken, die aan deze voorwaarden voldoen, zal een verkort aanvraagformulier worden gestuurd. Overige inwoners van Zevenaar die van de regeling gebruik willen maken, kunnen een aanvraagformulier afhalen bij de balie Welzijn. Zij dienen samen met het aanvraagformulier jaaropgaven te overleggen van de jaren 1999, 2000, 2001 en 2002 en bankafschriften van de laatste 2 maanden.

NIEUWS VAN HET STEDENCONTACT

Ben je 16, 17, of 18 jaar..
Heb je zin in leuke contacten met Europese jongeren. Hou je van excursies, lekker uit je dak gaan..
Doe dan mee aan de jongerenuitwisseling in Tortona.

De jaarlijkse jongerenuitwisseling van het stedencontact wordt dit jaar door Tortona georganiseerd.

Van 17 22 april a.s. wordt daar een bijeenkomst gehouden voor de jongeren uit Zevenaar, Weilburg, Tortona en Privas.

Het programma voor de uitwisseling bestaat uit diverse onderdelen die helemaal zijn toegesneden op jongeren van 16 18 jaar. Dat zijn excursies, uitstapjes, creatieve activiteiten, discoavonden, sport etc.

De deelname kost niet veel. Er moet alleen een bijdrage in de reiskosten worden betaald.

Doe mee.verruim je eigen wereld..geef je zelf de kans om met een lekker voldaan gevoel en allerlei toffe indrukken terug te komen uit Tortona.

Wil je nu al wat indrukken opdoen? Ga dan naar de site van het Zevenaars Comité
www.stedencontact.nl. Als je het onderdeel "jongeren" aanklikt kun je zien hoeveel plezier de deelnemers hebben beleefd aan de uitwisseling van 2002 in Privas.

Geef je op bij Jan Boerboom. Zijn telefoonnummer is 525014. E-mailen kan ook:
info@stedencontact.nl

Je kunt natuurlijk ook bij hem langs gaan voor nadere informatie. Zijn adres is K. de Jongstraat 19 in Zevenaar. De aanmeldingen moeten binnen zijn vóór 2 maart a.s.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 17 februari 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie van de sector Grondgebied.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Woensdagavond 12 februari

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Woensdag 12 februari

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Donderdagavond 13 februari

Stegeslag/Roodwilligen

CV De Schuumkoppen

Zaterdag 15 februari

Lentemorgen 2 + complex Platanenlaan en Hunneveldweg +

flats Zonnemaat

basisschool Lindenhage

Woensdagavond 12 februari

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Woensdag 12 februari

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 19 februari

Babberich

drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 5/2003:

-
Bilderdijkstraat 2, uitbreiden van de woning

- Kampsingel 52, aanbouwen van een uitraaskamer
- Collenkamp 2, plaatsen van een carport

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 6/2003:

-
De Gasperistraat 35, plaatsen overkapping

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 5/2003:

- Bettestraatje 7, vernieuwen van een schuur
Verleende sloopaanvragen week 6/2003:

- Oud Zevenaarsedijk 3, slopen van een woning en garage
Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


- de heer J.H, Wielhezen, vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf in het perceel Weverstraat 7 te Zevenaar;
- carnavalsvereniging De Toetenburgers, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in periode van 1 t/m 15 februari 2003 en 15 t/m 29 maart 2003;

- toneelvereniging UDI, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 19 februari t/m 5 maart 2003;
- de heer R. Van Heel, vergunning voor het hebben van een uitrit van het perceel Chopinstraat 29 naar de openbare weg;

Drank- & Horecawet:

* de heer J.H, Wielhezen, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in het perceel Weverstraat 7 te Zevenaar;
* café de Leeuw, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken op het terras aan de Schoolstraat 1a te Zevenaar op zondag 2 maart 2003van 11.00 18.00 uur en op maandag 3 maart 2003 van 9.00 19.00 uur;

Bouwverordening Zevenaar 2002:

- Hotel Restaurant Campanile, vergunning voor het slopen van de restanten van restaurant Campanile aan de Hunneveldweg 2A te Zevenaar;
- de heer W.T.G. Stokman, vergunning voor het slopen van een werktuigenberging aan de Sleeg 11 te Zevenaar.

Kapverordening:

- gemeente Zevenaar, vergunning voor het kappen van 16 bomen op Stegeslag Noord, met een herplantplicht;
Twee weken na deze publicatie zal de gemeente Zevenaar beginnen met de kapwerkzaamheden.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

NIEUWS VAN HET STEDENCONTACT

Zevenaar gaat naar Consumentenbeurs in Weilburg.

In de Zevenaarse zusterstad Weilburg wordt van 14 tot en met 17 maart a.s. een grote consumentenbeurs gehouden.

Deze Hessenschau is een initiatief van de Weilburgse VVV en wordt om de twee jaar georganiseerd. Er wordt aan deelgenomen door meer dan 150 bedrijven en instellingen en het bezoekersaantal beweegt zich in een permanent stijgende lijn (in 2001 passeerden ca. 30.000 mensen de poorten van het beurscomplex aan de Lahn in Weilburg).

Op initiatief van VVV-directeur Knut Rehn zal de gemeente Zevenaar dit keer ook weer op de beurs aanwezig zijn. Vertegenwoordigers van het Zevenaars Comité voor het stedencontact zullen acte de présence geven op het "gemeenteplein" van de beurs. Aan de bezoekers wordt informatie verstrekt over Zevenaar (voorzieningen, bedrijfsleven etc.) en haar omgeving (toeristische attracties in de Liemers en Arnhem e.o. zoals bijvoorbeeld de Hoge Veluwe).

Met het oog op dit laatste wordt voor deze beurs ook samengewerkt met de VVV Arnhem, de Zuid-Veluwe & de Liemers.