BedrijfsautoRAI

11-02-2003

Eerste ADR-gekeurde DAF LF55 voor SMD Distributie uit Maassluis

Doorslaggevende factor bij de aanschaf van deze compacte truck was het hoge netto laadvermogen vanwege de combinatie van een laag eigen gewicht met een hoog draagvermogen. De heer P.M. Zeelenberg, directeur van SMD Distributie, nam de nieuwe truck onlangs in ontvangst uit handen van de heer J.W. Hoogstad van DAF-dealer Truckland Zuid-Holland uit Rotterdam. SMD Distributie
SMD Distributie is een dochterbedrijf van de ruim 100 jaar oude Oliehandel Sintmaartensdijk uit Maassluis. Naast de distributie voor de eigen oliehandel verzorgt SMD Distributie ook een deel van de distributie voor Q8 en een aantal collega-oliehandelaren. Het wagenpark van SMD Distributie bestaat uit 6 vaste tankwagens (1 met aanhanger) en 3 grote trekker-oplegger-combinaties voor brandstofleveranties. Daarnaast beschikt SMD Distributie nog over 2 bakwagens en 1 tankwagen voor de levering van smeerolie.

Trouw aan DAF
Dat het wagenpark van SMD al jarenlang grotendeels uit DAFs bestaat is volgens directeur van SMD Distributie, de heer P.M. Zeelenberg, toe te schrijven aan de goede samenwerking met DAF-dealer Truckland Zuid-Holland en de kwaliteit van het merk DAF. De keuze voor de DAF LF55 is na uitgebreid rekenwerk samen met de dealer tot stand gekomen. De heer P.M. Zeelenberg: Een laag eigen gewicht, een goede gewichtsverdeling en voldoende motorvermogen maakten de DAF LF55 voor ons tot de enige juiste keuze. Deze kleine grote jongen mag zich nu gaan bewijzen. Bij SMD hebben we er alle vertrouwen in dat ook deze DAF vele jaren probleemloos zal meedraaien.