Gemeente Heusden


Spelregels voor bouwen en verbouwen
Een serre aan uw huis, een carport, een dakkapel of een nieuwe schutting in de tuin. Iedereen heeft zo zijn wensen. Maar de ruimte in Nederland is schaars. Daarom moeten we er zorgvuldig mee omgaan. Voor een aantal bouwwerken moet u daarom een vergunning aanvragen. De overheid heeft vastgelegd wanneer u wel of geen bouwvergunning nodig heeft en aan welke spelregels u zich daarbij moet houden.

Sinds 1 januari van dit jaar zijn deze spelregels vernieuwd. Voor een aantal bouwwerken is het nu niet meer nodig een vergunning aan te vragen. Voor een aantal andere bouwwerken moet dat sinds 1 januari juist wel. Wanneer wel en wanneer niet, dat is niet zo eenvoudig te vertellen. Daarom treft u vanaf nu wekelijks een artikel op de Infopagina van de gemeente Heusden dat over deze vernieuwde Woningwet gaat. U leest daarin over een aantal algemene spelregels, maar we zullen ook specifiek aandacht besteden aan de meest voorkomende bouwwerken, zoals een dakkapel of een schutting.

Als u meteen al meer wilt weten over de nieuwe spelregels voor bouwen en verbouwen dan kunt u kijken op www.heusden.nl. Via de trefwoordenlijst komt u gemakkelijk bij het gewenste onderwerp.