Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-02-2003
Persberichten district Kerkrade (HP 15.00 uur) Dinsdag 11 februari 2003

Kerkrade, rijden tijdens ontzegging.

De politie heeft maandagmiddag 10 februari 2003 een 32 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden die ondanks een ontzegging van de rijbevoegdheid toch in een personenauto reed.
Een politiepatrouille zag maandagmiddag omstreeks 15.50 uur een personenauto over de Heiluststraat te Kerkrade rijden waarvan de bestuurder uit een bierfles aan het drinken was. Bij controle bleek de bestuurder het flesje net geopend te hebben en pas een slok daarvan gedronken had. Een alcoholblaastest gaf ook aan dat de bestuurder alcohol gedronken had waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse gaf echter een lager alcoholpromillage aan dat wettelijk is toegestaan. Bij een controle van de geautomatiseerd bestanden van de politie bleek dat de bestuurder in het geheel geen voertuig mocht besturen. Hem was de bevoegdheid om een motorvoertuig te mogen besturen bij Rechterlijke uitspraak ontzegd. Aan het politiebureau werd tegen de inwoner van Kerkrade in het kader van snelrecht vanwege het gepleegde verkeersmisdrijf proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht hij huiswaarts.

Landgraaf, hennepkwekerij in woning.
In een woning aan de Ruiterstraat te Landgraaf heeft de politie maandagmiddag 10februari 2003 een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar van de woning werd kort daarna aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie werd na een monsterneming van de hennepplanten de gehele kwekerij ontmanteld.
Een bewoner van een benedenwoning aan de Ruiterstraat kreeg maandagmiddag overlast van een waterlekkage afkomstig vanuit een bovenwoning. De politie die de wateroverlast eveneens vaststelde trof in de woning van waaruit de lekkage was echter geen bewoner aan. Daarop werd een ruitje vernield en de woning werd betreden. De lekkage bleek afkomstig te zijn van een hennepkwekerij. Er werden 270 hennepstekjes aangetroffen alsmede een grote hoeveel hennepafval. Vermoedelijk werd er recent een oogst binnengehaald hetgeen nog bleek uit de hoeveelheid lege bloempotten. Een etage hoger werd een tweede hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 178 hennepplanten. Na overleg met de Officier van justitie en na monsterneming van de aanwezige henneplanten werden beide kwekerijen ontmanteld. Verder trof de politie 11 assimilatielampen, drie koolstoffilters, vier ventilatoren en verwarmingsapparatuur aan. Alles werd in beslag genomen.
Medewerkers van Essent hebben vastgesteld dat de voor de hennepkwekerij benodigde stroom illegaal betrokken werd. De stroommeter werd derhalve uit het pand verwijderd. Een navordering en een boete vanwege het illegaal betrekken van stroom zal nog volgen. De eigenaar van het pand werd door de politie aangehouden. Hij bleek bij onderzoek niet de eigenaar van de kwekerij te zijn, maar het pand aan een onbekende verhuurd te hebben. Hij werd verhoord waarna hij in vrijheid werd gesteld.