Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 11 februari 2003



Doetinchem - Fraude met pinpassen

De politie Achterhoek heeft negen meldingen gekregen van fraude met pinpassen. De melders hadden allen op 5 en 6 februari getankt bij hetzelfde tankstation in Doetinchem en enkele dagen later was er elders in Nederland geld van hun rekening gehaald via een pinautomaat. Inmiddels heeft de technische recherche sporenonderzoek verricht bij het tankstation. De politie sluit niet uit dat er nog meer meldingen binnenkomen en is bezig met het onderzoek.



Winterswijk Verkeersongeval met letsel

Een 78-jarige vrouw uit Winterswijk is op 10 februari omstreeks 17.45 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Helderkampstraat en de Kottenseweg licht gewond geraakt. De vrouw fietste over de Kottenseweg en kreeg geen voorrang van een personenauto die werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Sudlohn (D). De vrouw uit Winterswijk is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Terborg Rijden onder invloed

Omdat een 45-jarige inwoonster van Neede weifelend over de Varsseveldseweg reed, is zij op 11 februari omstreeks 02.45 uur staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse bleek dat de vrouw teveel alcohol gedronken had. Zij blies 475 ug/l. Aan de vrouw werd een rijverbod van 4 uren uitgereikt.



Neede Bromfietser zonder helm gaat er op kousenvoeten vandoor.

Een agent zag op 10 februari omstreeks 20.15 uur op de Borculoseweg een 16-jarige bromfietser uit Neede met grote snelheid en zonder helm rijden. Toen de bromfietser stil stond op de kruising van de Rutgerinkdijk en de Borculoseweg verzocht de agent hem om te blijven staan. De bromfietser ging er echter vandoor. De agent kon de bromfiets nog snel vastpakken en werd enkele meters meegesleurd. De bromfiets viel en de bestuurder ging er op kousenvoeten als een haas van door. De achtergebleven bromfiets, helm en schoenen zijn overgebracht naar het politiebureau. Na technisch onderzoek bleek dat de bromfiets was opgevoerd.



Ruurlo Diefstal bestelauto met gereedschap

Onbekenden hebben tussen 10 februari 23.30 uur en 11 februari 00.30 uur een bestelauto met daarin gereedschap weggenomen vanaf de Stationsstraat. Het is niet bekend hoe de bestelauto, een witte Fiat Ducato met het kenteken VL-14-LK, werd weggenomen.



Ulft Diefstal personenauto

In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden een personenauto gestolen. De auto, een groene Toyota Carina met het kenteken JF-GP-42 stond geparkeerd aan de Lijsterstraat en werd op onbekende wijze weggenomen.



Doetinchem Computers gestolen

Tussen 10 februari 22.00 uur en 11 februari 07.15 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Mercuriusstraat. Om binnen te komen openden de daders een raam van het kantoor. Uit het pand werden computers, beeldschermen en een printer weggenomen.



Snelheidscontroles 10 februari

Neede:
* Parallelweg, 50 km/uur, van 14.00 uur tot 16.30 uur, 432 passerende voertuigen, 37 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 83 km/uur. Eén bestuurder reed drie keer te hard langs de plaats van de snelheidcontrole (respectievelijk 77, 64 en 63 km/uur). Een andere bestuurder reed binnen enkele minuten twee keer te hard langs de plaats van de snelheidscontrole (respectievelijk 81 en 69 km/uur).
Silvolde:
* Terborgseweg, 50 km/uur, van 16.00 uur tot 17.00 uur, vijf overtredingen, hoogst gemeten snelheid 72 km/uur.




Einde berichten

Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11