Provincie Utrecht

Persbericht

Bouw mogelijk van zorgcentrum en 26 woningen in Kamerik Noord-Oost

11-2-2003
Door de goedkeuring van het bestemmingsplan Kamerik Noord-Oost van de gemeente Woerden, maken GS de weg vrij voor de bouw van 26 woningen en een zorgcentrum. Er komt ook een randweg, om met name het vrachtverkeer uit de kern te kunnen omleiden. De plannen passen binnen de bebouwingscontour van het streekplan, dat in 1999 is herzien.

De randweg verbindt de Spruitweg met de Van Teylingenweg en is bedoeld om met name vrachtverkeer uit de kern te weren. Bewoners van de Overstek, de Kapberg en de Werf, straten die buiten het plangebied liggen, hebben bezwaren tegen het plan. Zij zijn bang voor parkerende vrachtwagens in de kern omdat het vrachtwagenparkeerterrein aan de oostkant van het plangebied is vervallen. De gemeente kan dit in de hand houden door goed te handhaven.
Het gebied waar de randweg wordt aangelegd heeft de bestemming Verkeersdoeleinden en is behalve voor verkeerswegen ook bestemd voor speel- en groenvoorzieningen, bermen en sloten en geluidbeperkende voorzieningen. De gemeente heeft hiermee de mogelijkheid om de geluidsoverlast te beperken en een sloot door te trekken, zoals enkele omwonenden willen.

Meer informatie: Marja van Buuren, telefoon 030-258 32 07 of Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl