Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Proef dynamische wegmarkering A44 verlengd

De proef met dynamische wegmarkering op de A44 die Rijkswaterstaat in oktober vorig jaar is gestart, wordt verlengd tot in het najaar van 2003. Reden voor de verlenging is dat kort na de start van de proef enkele systemen kampten met technische problemen waardoor deze niet naar behoren functioneerden. In december was duidelijk dat deze systemen niet geheel voldeden aan de verwachtingen. Na overleg tussen Rijkswaterstaat en de leveranciers is besloten hen de gelegenheid te bieden om de systemen aan de nodige herstelwerkzaamheden te onderwerpen. Dat gebeurt komend weekeinde.

Als gevolg van de werkzaamheden is er op de A44 richting Amsterdam ter hoogte van knooppunt Burgerveen van 15 februari 8 uur tot 16 februari 17 uur slechts één rijstrook beschikbaar. Daarnaast is er vanwege de voorbereidende werkzaamheden op woensdag 12 februari tussen 10 en 13 uur ook maar een rijstrook beschikbaar. Het verkeer moet rekening houden met enige vertraging.

Met de proef op het 1 kilometerlange proefvak hoopt Rijkswaterstaat gegevens te verkrijgen op wegenbouwkundig gebied en op het gebied van licht, zicht en gebruikersbeleving. Rijkswaterstaat ziet dynamische wegmarkering als een veelbelovend instrument voor onder andere het flexibel indelen van rijbanen.