Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11 februari 2003

Team Dongen:
Diefstal auto
DONGEN De politie onderzoekt de diefstal van een beige Opel Ascona met kenteken
RP-88-ZX. De auto werd afgelopen gestolen vanaf de Mozartstraat.

Team Gilze en Rijen:
Inbraak in acht caravans MOLENSCHOT - Op 10 februari werd op een camping in Molenschot een achttal inbraken ontdekt in caravans. Hierbij werden onder andere tvs en videorecorders weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Aanhouding na mishandeling GEERTRUIDENBERG Op 10 februari rond 19.00 uur hield de politie een 42-jarige man aan. De man bedreigde kort daarvoor een 51-jarige vrouw en mishandelde haar met een stok. De man is voorgeleid en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verduistering opgelost
RAAMSDONKSVEER De politie hield op maandagmiddag 10 februari een 22-jarige man uit Rotterdam aan die reed in een door hem verduisterde leaseauto, een Volkswagen Polo. Diezelfde ochtend had zijn baas, de eigenaar van een bedrijf in Raamsdonskveer aangifte gedaan van verduistering van de leaseauto. De auto is in beslag genomen en de bestuurder heeft een bekeuring gekregen.

Inbraak en poging tot inbraak RAAMSDONKSVEER - In de nacht van 10 op 11 februari is in drie woningen aan de Lindonklaan en Hertogshoef geprobeerd in te breken door middel van de zo genaamde hengelmethode. Bij een van de woningen aan de Lindonklaan is het gelukt om in te breken en diverse goederen uit de woning weg te nemen. Hierbij werd vermoedelijk een haak gebruikt die door de brievenbus is gestoken. Omdat de voordeur niet op het nachtslot zat konden de dader(s) de deur openen en zich toegang tot de woning verschaffen.
De bewoners van een woning aan de Hertogshoef hoorden een vreemd geluid en zijn vervolgens gaan kijken. Ze zagen een haak uit hun brievenbus steken. Toen de dader(s) hen in de gaten had is hij gevlucht.

Team Waalwijk:
Verdachte van verduistering aangehouden WAALWIJK - Naar aanleiding van een aangifte van verduistering bij een bedrijf aan de Havenweg te Waalwijk hield de politie op 10 februari een 20-jarige man uit Waalwijk aan. De man verduisterde gereedschap. Hij is opgepakt en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in bedrijf
WAALWIJK: Bij een bedrijf aan de Professor Asserweg is afgelopen nacht ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een ruit te vernielen, waarna men via die opening naar binnen kon klimmen. Uit het pand werden audio-apparatuur en dekbedden gestolen.

Jongen beroofd van portemonnee WAALWIJK Een nog onbekende dader beroofde een 16 jarige jongen van zijn portemonnee.
Dat gebeurde zaterdagavond 8 februari rond middernacht. Het slachtoffer liep over de Mozartlaan in Waalwijk, toen uit tegenovergestelde richting een personenauto naderde. Een inzittende van de auto riep het slachtoffer aan. De jongen vertrouwde het niet en zette het op een lopen. Kennelijk is hij daarbij gevolgd door de inzittende van de personenauto. Er ontstond een gesprek waarbij de nog onbekende dader plotseling een vuurwapen op het slachtoffer richtte. Ondertussen hield de dader via een mobiele telefoon contact met de andere inzittenden van de auto. De dader ging er vandoor met een geldbedrag van enkele tientallen euros.

Team Oosterhout:
Winkeldief aangehouden
OOSTERHOUT - Op maandag 10 februari hield de politie een 67-jarige inwoner van Oosterhout aan voor winkeldiefstal. De man stal vlees in een supermarkt in winkelcentrum Arkendonk. Toen de politie de winkeldief over wilde brengen naar het politiebureau stribbelde deze man tegen en beledigde hij de politie. Na verhoor kreeg de man een dagvaarding.

Mislukte overval op slijterij OOSTERHOUT - Op maandag 10 februari pleegde een man een overval op een slijterij in winkelcentrum Arkendonk. De man kwam rond 16.45 uur de winkel binnen, bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen en eiste geld. Toen het openen van de kassa te lang op zich liet wachten, verliet de man de winkel. Tijdens zijn vlucht naar buiten beroofde hij een van de aanwezige klanten van haar portemonnee. De dader verdween op een gereedstaande scooter, die werd bestuurd door een andere man. De politie is op zoek naar de nog onbekende dader.

Bron: Connie Polak