Persbericht

Nieuwe Xerox-controller voor de DocuColor productieprinters

Hoog volume productie van transactiedocumenten in kleur

Amstelveen, 11 februari 2003 -- Xerox Corporation (NYSE: XRX) heeft een nieuwe, unieke printercontroller ontwikkeld voor de DocuColor 2060 digitale kleurenpers. Met deze printercontroller is het mogelijk om grote hoeveelheden data vanuit mainframes en andere grote computersystemen eenvoudig in communicatieve full colour documenten om te zetten door ze af te drukken op én van de Xerox full colour productiesystemen, zoals de DocuColor 2045, 2060 of 6060. Toepassingen van deze printoplossing zijn onder andere: ... Facturen met full colour marketingboodschappen. ... Communicatieve en informatieve polissen in vier kleuren. ... 1-op-1 marketinguitingen of andere sterk gepersonaliseerde direct mail. Volgens onderzoek van Frank Romano en David Brody van het Rochester Institute of Technology levert sterk gepersonaliseerde direct mail in kleur gemiddeld zo¹n 500% hogere response op! ... Geconsolideerde overzichten van bankrekeningen en effectenportefeuilles inclusief gekleurde grafieken en diagrammen van het historische verloop. ... Facturen van energie- of telecombedrijven, inclusief full colour grafieken over het verbruik.

Dankzij het gebruik van kleur kan de informatie die in de enorme databases van corporate organisaties ligt opgeslagen nu worden toegepast om de communicatie met afnemers te verbeteren. Deze OEgeïndividualiseerde massacommunicatie¹ met behulp van de Xerox full colour digitale printoplossingen stelt organisaties in staat om de afstand tussen afnemer en leverancier daadwerkelijk te verkleinen. Met de nieuwe DocuColor NPS/IPS Color Controller en één van de Xerox DocuColor productiesystemen kunnen ook printshops en servicebureaus hun markt uitbreiden met variabele kleurencontent in documenten voor alledaagse handelstransacties. De NPS/IPS Controller werd ontwikkeld in het Palo Alto Research Centre, het kortgeleden verzelfstandigde onafhankelijke onderzoekscentrum van Xerox. De controller is de eerste kleurencontroller van Xerox die is geoptimaliseerd voor verwerking van transactiedocumenten. Het biedt automatiseringsafdelingen of digitale printbedrijven een eenvoudige en voordelige manier om kleurenoutput van hoge kwaliteit te combineren met bestaande applicaties. Ze kunnen tevens nieuwe gepersonaliseerde applicaties ontwikkelen om wervende boodschappen te combineren met transactiedocumenten.

De NPS/IPS Controller breidt het aanbod van Xerox op het gebied van transactieprinten uit van monochrome naar hoge kwaliteit kleur. De mogelijkheden en functionaliteit die bekend zijn van de Xerox DocuPrint worden gekoppeld aan een nieuwe supersnelle full colour architectuur. Meerdere processoren optimaliseren de RIP-snelheden en de productiviteit van het systeem.

De Xerox-controller print tegelijkertijd native IPDS- en PostScript-datastromen op de 60 ppm snelle DocuColor 2060 en 6060 (45 ppm op de Xerox 2045), met een uitstekende afdrukkwaliteit en prima kleurweergave die stabiel blijft tijdens lange printruns. De nieuwe NPS/IPS-software voegt weer een nieuwe en waardevole dimensie toe aan de uiterst succesvolle DocuColor 2000 serie. De enige andere kleurenprinter voor transactieprintwerk op de markt kost meer dan het dubbele, en is veel minder flexibel in de te verwerken materialen omdat daarbij uitsluitend van de rol kan worden geprint.

De NPS/IPS workflow is ontwikkeld voor constante productie en biedt een snelle eerste afdruk. Speciale productiviteitsfuncties zijn in het systeem ingebouwd. Het is gebaseerd op 750 MHz Sun dual UltraSPARC III-processoren, een 36 gigabyte harddisk en vier gigabyte aan geheugen. Het kan Rippen tijdens het printen en tijdens het ontvangen van nieuwe opdrachten. Vrijwel elke applicatie, gebaseerd op het printen van formulieren, wordt ondersteund en het biedt krachtige job-management instrumenten.

Xerox heeft uitgebreide kennis op het gebied van variabel printen. Haar Variable data Information PostScript Printware (VIPP) open programmeeromgeving is ontworpen voor het ontwikkelen van applicaties voor variabel printen. VIPP heeft van oorsprong monochrome output maar kan ook variabele data in full-colour verwerken. Door het toevoegen van caching-technieken heeft Xerox de NPS/IPS Controller geoptimaliseerd om lange runs te draaien zonder verlies van records en met dataherstel per pagina. Het systeem ondersteunt ook TIFF en monochrome PCL-invoer.

De DocuColor 2060 NPS/IPS Color Controller is inmiddels bij een viertal corporate organisaties in Nederland met succes geïnstalleerd voor het printen van full colour transactiedocumenten. De prijs van de DocuColor NPS/IPS Controller is 59.000 euro. De controller wordt geleverd in combinatie met de DocuColor 2045, 2060 of 6060 full colour productiesystemen, die vanzelfsprekend een eigen prijskaartje hebben, namelijk tussen de 94.500 en 153.000 euro voor een basisconfiguratie zonder printercontroller.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---