Gemeente Hengelo

Collecte Nieuw telefoonnummer HinT Raadscommissies Drank- en Horecawet 11 maart verkiezingen Provinciale Staten Voorbereidingsbesluiten Koopzondagen 2003 Bestemmingsplannen Lange wachttijd voor fietsers verholpen Bouwplannen Tariefsverhoging parkeren Wet bodembescherming Bijeenkomst 'allochtone burgers en politici' Wet milieubeheer Informatieavond GVVP Kapvergunningen Informatieavond gebied rond Marskant Werk aan de weg Vorige mededelingen
Mededelingen 11 februari 2003
Van 9 februari tot en met 15 februari collecteert Amnesty International. Collectanten kunnen zich legitimeren. Raadscommissies


Ruimtelijke Zaken
De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 11 februari vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Notitie Stellingname Wonen

* Voorbereidingsbesluit hoek Castorweg-Havezatenlaan Maatschappelijke Zaken
De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 12 februari vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Clustering openbaar basisonderwijs

* Leren op afstand: het digitale huiswerk
* Discussienota Gehandicaptenbeleid 2003-2007 Strategische Projecten
De commissie Strategische Projecten vergadert op donderdag 13 februari vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Deelplan Lansinkveld

* Planning Hart van Zuid:

* verdiepingsslag, SOK en grondexploitatie
* planning Lansinkveld
11 maart verkiezingen Provinciale Staten

Op dinsdag 11 maart 2003 vinden de verkiezingen voor leden van de Provinciale Staten plaats.
Voorwaarden om te stemmen
Op de dag van de kandidaatstelling, 27 januari 2003, moet u Nederlander zijn. Op de dag van de stemming ,11 maart 2003, moet u 18 jaar of ouder zijn.
Oproepingskaart
De oproepingskaart wordt u door de gemeente toegezonden. Heeft u op 20 februari 2003 nog geen oproepingskaart ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken. Indien u de oproepingskaart kwijt bent, kunt u zich op de dag van de stemming met een geldig legitimatiebewijs (reisdocument of rijbewijs) melden bij het stembureau van het stemdistrict waar u normaal uw stem zou moeten uitbrengen. Hier wordt een duplicaat oproepingskaart gemaakt. Stemmen bij volmacht
U kunt op twee manieren iemand anders machtigen uw stem uit te brengen:
1. Schriftelijk verzoek
U dient hiervoor een formulier in te vullen. Dit formulier kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken of via internet downloaden (www.hengelo.nl). Het ingevulde en ondertekende formulier zendt u met uw oproepingskaart aan de gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het verzoek dient uiterlijk 25 februari 2003 ontvangen te zijn. 2. Onderhandse procedure
Wanneer u kiest voor stemmen bij volmacht, kunt u gebruik maken van de onderhandse procedure.
De volmachtgever en de gemachtigde moeten daarvoor de achterkant van de oproepingskaart invullen en ondertekenen. De gemachtigde kan dan met de oproepingskaart gaan stemmen onder twee voorwaarden:
a. De gemachtigde moet een kiezer zijn uit hetzelfde stemdistrict als de volmachtgever. De stemdistricten kunt u op de oproepingskaarten met elkaar vergelijken en zijn ook op het gemeentehuis bekend. b. De gemachtigde moet tegelijk voor zichzelf en voor de volmachtgever gaan stemmen.
Het voordeel van deze manier van stemmen bij volmacht is dat het niet uitmaakt wanneer u iemand machtigt. Dit kan op de dag van de stemming zelf nog geregeld worden.
U mag voor niet meer dan twee personen bij volmacht een stem uitbrengen. Een eenmaal gegeven volmacht kunt u niet meer intrekken.
Stemmen waar u maar wilt (kiezerspas)
Wanneer u in een ander stemdistrict wilt stemmen dan waar u als kiezer geregistreerd staat, dan kunt u dit op twee manieren regelen: 1. Schriftelijk verzoek
U dient hiervoor een formulier in te vullen en te ondertekenen. Het formulier kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken of via internet downloaden. Het ingevulde en ondertekende formulier zendt u vervolgens met uw oproepingskaart aan de gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het verzoek dient uiterlijk 25 februari 2003 ontvangen te zijn. U ontvangt dan een zogenaamde kiezerspas, waarmee u in elk willekeurig stemdistrict kunt stemmen. Uiteraard binnen het gebied waarvoor de verkiezing is.
2. Mondeling verzoek
U dient hiervoor in persoon te verschijnen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Hengelo. Uw oproepingskaart wordt dan omgezet in een kiezerspas. Dit verzoek kunt u uiterlijk 6 maart 2003 doen.
Indien uw kiezerspas in het ongerede raakt wordt u geen nieuwe verstrekt.
Koopzondagen 2003


Voor het jaar 2003 zijn de koopzondagen vastgesteld. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen de binnenstad en het gebied daarbuiten. Tot de binnenstad behoort het gebied dat is gelegen tussen de Deldenerstraat, Oldenzaalsestraat, Oude Molenweg, Ziekenhuisstraat en de spoorlijnen naar Oldenzaal en Almelo.
Koopzondagen binnenstad
16 maart
voorjaar modespektakel
29 juni
straattheater
14 september
najaar modespektakel
30 november
St.-Nicolaas
21 december
kerst
28 december
oudjaar
Koopzondagen buiten de binnenstad
21 april
2^e paasdag
27 april
29 mei
hemelvaartsdag
9 juni
2^e pinksterdag
7 september
28 september
30 april wordt in het kader van de Winkeltijdenwet niet aangemerkt als een zon- of feestdag waarop verplichte sluiting geldt. Op deze dag kan men zonder nadere toestemming geopend zijn.
Tegen deze beslissing kunt u desgewenst - binnen zes weken na plaatsing van deze advertentie - op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Lange wachttijd voor fietsers verholpen

Naar aanleiding van klachten over de lange wachttijden voor fietsers op de kruising Enschedesestraat- Boekweitweg-Kuipersdijk heeft de gemeente de oorzaak onderzocht en de klacht inmiddels verholpen. Het probleem was dat fietsers komende vanuit Enschede zeer lang moesten wachten om linksaf te mogen richting Kuipersdijk. De oorzaken hiervoor waren dat de drukknop waar fietsers zich aanmelden niet altijd goed functioneerde en dat de zogenaamde "voormeldlus" voor autos in de tegengestelde richting Enschedesestraat, in het opstelvak voor rechtsaf continu een melding van autoverkeer vertoonde. Deze richting kreeg hierdoor steeds groen licht, waardoor de fietsers langer moesten wachten.
De drukknop is nu gerepareerd en de defecte lus voor auto's wordt ook gerepareerd.
Fietsers, geef storingen door!
Voor met name storingen die zich zo nu en dan voordoen, is de gemeente vaak afhankelijk van weggebruikers die aan de bel trekken. Fietsers die een storing bij een stoplicht signaleren, kunnen contact opnemen met de verkeerskundigen van de gemeente: dhr. Steenbruggen, tel. 245 93 90 of dhr. Pleijzier, tel. 245 96 75. De gemeente maakt dan werk van de gemelde storing.
Tariefsverhoging parkeren


In december 2002 heeft de raad de Verordening parkeerbelasting 2003 en de daarbij horende tarieventabel vastgesteld. Hierin is onder andere een tariefsverhoging voor het parkeren opgenomen.
* Voor parkeren bij parkeerautomaten en parkeermeters geldt in 2003 een tarief van 1,10 per periode van 60 minuten en 0,10 per periode van 5 minuten of gedeelte daarvan.

* Voor dagparkeren op de parkeerterreinen aan de Drienerstraat, Enschedesestraat, het Industrieplein en de Prinses Beatrixstraat geldt in 2003 een tarief van 3,00 voor een dagkaart.
* De tarieven voor invalide parkeerplaatsen zijn niet verhoogd en blijven 0,50 per periode van 60 minuten en 0,10 per periode van 12 minuten of gedeelte daarvan.
Meer informatie
De tarieventabel voor 2003 kunt u bij de afdeling Wijkbeheer ophalen. Voor meer informatie kunt u bellen met Wijkbeheer, telefoon 2 459 459. Bijeenkomst 'allochtone burgers en politici'

Op 13 februari wordt een bijeenkomst 'allochtone burgers en politici' georganiseerd. De bijeenkomst staat in het teken van het stimuleren van de politieke participatie van minderheden, met als doel het vergroten van de bekendheid met de provincie als bestuurslaag en het bevorderen van de opkomst bij de verkiezingen van

de Staten op 11 maart 2003. De provinciale politieke partijen (CDA, D66, Groen Links, SP, PvdA en VVD) geven deze avond een korte presentatie over het eigen partijprogramma en zij gaan een discussie aan met het publiek op basis van stellingen en de inhoud van het partijprogramma. Tijdens de bijeenkomst wordt ook informatie gegeven over de provinciale bestuurslaag.

Uitnodiging

U bent van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen op donderdag 13 februari 2003, in de Burgerzaal van het stadhuis. Om 19.00 uur is de ontvangst met koffie en thee en om 19.30 uur start het programma. De avond wordt om 21.30 uur afgesloten.

Infomatieavond GVVP


Er is een informatieavond belegd om belangstellenden te informeren over de huidige stand van zaken betreffende het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Mede naar aanleiding van de reacties die zijn ingediend op het ontwerp GVVP is er een Stellingname-notitie opgesteld om een nadere standpuntbepaling van het college en de commissie Ruimtelijke Zaken te vragen. Deze tussenstap is nodig geweest omdat de actuele stand van zaken dwingt tot heroverweging op een aantal punten, die van belang zijn voor de beantwoording van de ingediende reacties.

Uitnodiging

U bent van harte welkom de informatieavond bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 17 februari in de Burgerzaal van het stadhuis. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Tijdens de avond wordt actuele informatie gegeven over het GVVP en kunt u vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouder.

De Stellingname-notitie en de toelichting daarop zijn verkrijgbaar in de Gemeentewinkel.

Informatieavond gebied rond Marskant


Het College van B en W heeft goedkeuring gegeven aan de start van de planvorming voor het gebied rond de Marskant. De eerste stap is het opstellen van een Nota van Uitgangspunten, waarin de mogelijkheden in het gebied nader worden bekeken wat betreft woningbouw, groen, water, verkeer en bedrijven.

In het plangebied is sprake van een complexe situatie met een veelheid aan belangen. Er speelt een aantal zaken zoals de bouw van een nieuw politiebureau en verkeers- en parkeervraagstukken. Om het een en ander in kaart te brengen heeft de gemeente al een voorstudie gedaan. Om iedereen deelgenoot te kunnen maken van de bevindingen worden deze week twee informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden worden de eerste ideeën gepresenteerd, die vervolgens als uitgangspunt kunnen dienen voor verdere discussie.

Uitnodiging

U bent van harte uitgenodigd om een informatie- en discussieavond bij te wonen. U kunt daarbij kiezen uit een van de volgende data:
* dinsdag 11 februari in de Burgerzaal in het stadhuis
* woensdag 12 februari in de Burgerzaal in het stadhuis
Let op:
in tegenstelling tot eerdere berichten vinden deze twee avonden plaats in de Burgerzaal in het stadhuis en niet in de Willemschool ! De informatieavonden beginnen om 19.45 uur en eindigen om ca. 21.30 uur.
Wij vernemen graag uw mening en suggesties voor het gebied, zodat daar bij het maken van verdere plannen, waaronder de Nota van Uitgangspunten, rekening mee gehouden kan worden. Zodra deze nota in concept gereed is, wordt het officiële inspraaktraject gestart. Volgens verwachting zal dit medio 2003 zijn. U ontvangt hier te zijner tijd meer informatie over.
Nieuw telefoonnummer HinT: 2459955


Het Hengelo's Informatie Team (HinT) verzorgt informatie over sociale voorzieningen. HinT kent een inloopspreekuur (2^e etage stadskantoor) en een telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Per 1 februari is het telefoonnummer van het Hint gewijzigd. Het nieuwe telefoonnummer is 245 99 55.
* Geerdinksweg 52, Stichting Woonzorg Twente Het betreft een ontmoetingsruimte welke gebruikt wordt als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning worden nadere voorwaarden en beperkingen opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging. Belanghebbenden kunnen tot 26 maart 2003 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunning aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voorbereidingsbesluiten


De raad heeft in zijn vergadering van 28 januari 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Frans Lisztstraat 2- 42

* Klaverstraat 43

* Willem de Merodestraat 40

De voorbereidingsbesluiten treden in werking op 29 januari 2003 voor Het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende stukken ligt van 11 februari tot 25 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift dient te Indien u een bezwaarschrift indient, kunt u desgewenst een verzoek dien de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een Postbus 335, 7600 AH Almelo.
Voorbereidingsbesluiten
De raad heeft in zijn vergadering van 28 januari 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Wilderinkshoek, besluit nr. 36672. Het gebied wordt globaal omsloten door de Magdalenalaan, de Geerdinksweg, de Oelerweg, de Elisabethstraat en de Paulinastraat. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 12 februari 2003 voor de periode van een jaar.


* het bedrijventerrein Timmersveld, besluit nr. 36673. Het gebied wordt globaal omsloten door de rijksweg A1, Deurningerstraat, Landmansweg, de Lage Weide en de Zaagstraat. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 12 februari 2003 voor de periode van een jaar.
Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening
De voorbereidingsbesluiten met de bijbehorende stukken liggen van 12 februari tot en met 25 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar. Indien u een bezwaarschrift indient, kunt u desgewenst een verzoek indienen de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo. Bestemmingsplannen


Bestemmingsplan Vossenbelt, de Kleine Wereld vastgesteld

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 28 januari 2003, bij besluit nr. 36391, het bestemmingsplan Vossenbelt, de Kleine Wereld vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een kavel gelegen op de hoek Binnenveldweg/Vossenbeltweg. Deze partiële planherziening moet de realisatie van een dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke handicap mogelijk maken. Tevens krijgt in deze herziening het naastgelegen perceel de bestemming Bedrijfsdoeleinden.

Het bestemmingsplan ligt van 12 februari tot en met 11 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende de inzage termijn kan degene die tijdig zijn belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Bestemmingsplan Berflo Es, Breemarsweg 86/88 onherroepelijk

Bij besluit van 20 november 2002, kenmerk RWB/2002/2529, heeft het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel het besluit van de gemeenteraad van 3 september 2002 nr. 27516, tot vaststelling van het bestemmingsplan Berflo Es, Breemarsweg 86/88 goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit heeft van 11 december 2002 tot en met 21 januari 2003 ter inzage gelegen bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken. Tijdens de inzage termijn kon tegen de goedkeuring beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Berflo Es, Breemarsweg 86/88 is met ingang van 22 januari 2003 onherroepelijk geworden en ligt permanent ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat 2^e etage.

Aanlegvergunning

Er is een aanvraag ingediend tot het verlenen van een aanlegvergunning voor:

* twee percelen grond aan de Nieuwe Grensweg, aansluitend aan het tuincentrum Menkehorst, voor het uitvoeren van boomteelt

Ter inzage en zienswijzen

Het verzoek ligt van 12 februari tot en met 12 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Uw zienswijzen tegen het verlenen van de benodigde aanlegvergunning kunt u van 12 februari tot en met 12 maart 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Bouwplannen


Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Aardoliestraat 14-16, oprichten 2 containers (tijdelijk)
* Anninksweg 135, veranderen en vergroten woonhuis
* Berendinastraat 12, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2002/0879)

* Cruys Voorberghstraat 126, veranderen en vergroten woonhuis
* Dublinstraat 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Dublinstraat 29, veranderen en vergroten woonhuis
* Steenmeijerstraat 22, plaatsen dakkapel
Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Achterhoekse Molenweg 118, veranderen en vergroten woonhuis
* Meester Molendijkweg nabij 29, oprichten brug
* Noordelijke Esweg 195, veranderen en vergroten woonhuis
* Noordelijke Esweg 197, veranderen en vergroten woonhuis
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen

In de week van 24 tot en met 28 januari 2003 is vergunning verleend voor:

* Boerhaavelaan 85, veranderen en vergroten verpleeghuis
* Else Mauhsstraat 2, veranderen en vergroten woning
* Else Mauhsstraat 51, veranderen en vergroten woonhuis
* Glasgowstraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Granaatstraat 16, veranderen 2 woningen in 1 woning
* Hegemansweg 11, veranderen en vergroten woonhuis
* PC Hooftlaan 46, veranderen en vergroten woonhuis
* Rotersweg 8, oprichten wagenloods

* Twekkelerweg 124, veranderen en vergroten berging
* Wessex 35, veranderen en vergroten woonhuis
Ter inzage en bezwaar

De verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat, Markt 203, 2e verdieping. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 24 tot en met 28 januari 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.

Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 8 oktober 2002 besloten toepassing te geven aan de procedure ex artikel 19/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet voor:
* Willem de Merodestraat 40, veranderen en vergroten van een supermarkt

* Klaverstraat 43, veranderen en vergroten van een tandartsenpraktijk

* Frans Lisztstraat 2-42, veranderen en vergroten van een appartementencomplex (uitbreiding balkons)

De (bouw)plannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Met toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan aan de plannen medewerking worden verleend. Burgemeester en wethouders zijn van plan de daarvoor benodigde verklaringen van geen bezwaar aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel.
Ter inzage en zienswijzen

De (bouw)plannen liggen van 11 februari tot 11 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaringen van geen bezwaar kunt u gedurende de inzage termijn indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV na verlening van vrijstelling van de bepalingen uit de Bouwverordening ten behoeve van:
* Enschedesestraat nabij nr. 3, oprichten twee lichtmasten
* Molenstraat 6, veranderen winkelpui

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken. Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 12 februari tot 26 februari 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u van 12 februari tot 26 februari 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstelling, artikel 15 WRO

Een verzoek is ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen voor:

* Levantstraat nabij nr. 112, voor het oprichten van een schuilhut
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van het bestemmingsplan 'Roershoek, deelplan 4' bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijze
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 12 februari tot 26 februari 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 26 februari 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
* Waalstraat 22, veranderen en vergroten van een woning met een erker
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 12 februari tot 12 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 12 februari tot 12 maart 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet bodembescherming


Kennisgeving

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerp-beschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze ontwerp-beschikking is vastgesteld dat op de locatie Deldenerstraat 134, kadastraal bekend onder sectie B nummers 10268, 10580, 10572,10718 en 9674, sprake is van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan.
Ter inzage en zienswijze
Het besluit ligt van 12 februari 2003 tot en met 12 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Bodem op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor het inzien van het besluit op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 245 91 07.
Belanghebbenden kunnen tot en met 12 maart 2003 hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken. Dit kunt u richten aan het Ontwerp-beschikking
Burgemeester en wethouders zijn van plan om goedkeuring te verlenen aan het Bedrijfsmilieuplan 2002-2006 van Thales Nederland B.V., locatie Zuidelijke Havenweg 40. Zij zijn van oordeel dat in het Bedrijfsmilieuplan die maatregelen zijn opgenomen die redelijkerwijs van het bedrijf gevraagd kunnen worden om de milieubelasting terug te dringen. Op grond van de milieuvergunning van Thales dient het bedrijf in werking te zijn overeenkomstig het goedgekeurde Bedrijfsmilieuplan. Ter inzage en zienswijze
Het Bedrijfsmilieuplan en de onderliggende milieuvergunning liggen van 12 februari tot en met 12 maart 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak. Belanghebbenden kunnen tot en met 12 maart 2003 hun zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Uw zienswijze kunt u, na telefonische afspraak (telefoon 245 96 55), ook mondeling inbrengen. De ingebrachte zienswijzen worden bij het goedkeuringsbesluit betrokken.
In de week van 4 februari tot en met 10 februari 2003 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 lijsterbessen in de Hermanstraat voor huisnummer 1. Herplant: 4 na het kappen van de bomen en na het gereedkomen van de parkeerhavens

* 2 beuken en 1 eik in de nabijheid van de Haaksbergerstraat 51. Herplant: 3 beuken in de maat 16/18, binnen een jaar na het kappen
* 4 platanen in Waarbekenplein voor huisnummer 11. Herplant: 9 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de bomen

* 1 beuk in de Oelerweg 10. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de boom
De besluiten zijn genomen in de week van 4 tot en met 10 februari 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector www.hengelo.nl. onder het kopje 'Werk aan de weg' op de hoofdpagina.
* Kruising Madridstraat Levantstraat, tot en met 18 februari 2003

* Levantstraat ter hoogte van nr. 37, tot en met 18 februari 2003
* Kruising Salamanderstraat Hermelijnstraat, van 17 februari tot en met 21 februari 2003

Zernikestraat

In verband met werkzaamheden wordt de Zernikestraat ter hoogte van de nummers 169-303 (de onderdoorgang) van 17 februari tot en met 7 maart 2003 afgesloten voor het verkeer.
2003
januari
7 14 21 28
februari 4
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
januari
8 15 22 29
februari 5 12 19 26
maart 5 12 19 26
april 2 9 16 23 30
mei 7 14 21 28
juni 4 11 18 25
juli 2 9 16 23 30
augustus 6 13 20 27
september 3 10 17 24
oktober 1 8 15 22 29
november 5 12 19 26
december 3 10 17 24 30
week
1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
14 15 16 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42 43 44
45 46 47 48
49 50 51 52