Nieuwsbericht

dinsdag, 11 februari 2003, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Controle fietsverlichting
Alkmaar, maandag 10 februari 2003.
Van 16.15 tot 17.00 uur heeft de politie in de Langestraat in totaal tien bekeuringen uitgedeeld aan fietsers voor het fietsen in een voetgangersgebied. De agenten kregen daarbij veel positieve reacties van de daar aanwezige voetgangers.

Aanrijding tussen auto en bromfietser
Castricum, maandag 10 februari 2003.
Omstreeks 19.00 uur ontstond een aanrijding op de kruising Klein Dorregeest/Geesterweg. Een op de Geesterweg en uit de richting van Akersloot rijdende 51-jarige autobestuurder uit Akersloot verleende bij het links afslaan geen voorrang aan een uit dezelfde richting komende en rechtdoor rijdende16-jarige, eveneens uit Akersloot afkomstige, bromfietser. Beide bestuurders zijn voor onderzoek meegenomen naar het MCA. Zij bleken alleen blauwe plekken te hebben opgelopen. Aan beide voertuigen ontstond schade. De automobilist krijgt een proces-verbaal.

Aanrijding door voorrangsfout
Heerhugowaard, maandag 10 februari 2003.
Op de kruising Westfrieslandsingel/Neslaan ontstond rond 19.30 uur een aanrijding waarbij twee personenauto's en twee bromfietsers betrokken raakten. Een uit de richting van de Gaard komende en over de Westfrieslandsingel rijdende 32-jarige automobilist uit Heerhugowaard verleende geen voorrang aan twee hem tegemoet rijdende bromfietsers toen hij met de auto linksaf sloeg. De eerste bromfietsers, een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard, kwam daardoor in botsing met de auto, waarna hij tegen een andere auto aanviel die in de Neslaan stond te wachten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hand. De tweede bromfietser kon nog op tijd remmen om niet in botsing met de auto te komen, maar kwam daarbij wel te vallen.

Invordering rijbewijs van snelheidsduivel
Bergen, maandag 10 februari 2003.
Op de N9 werd tijdens een snelheidscontrole omstreeks 21.45 uur een 37-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden. Hij reed met een snelheid van 144 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Verkeerscontroles
Alkmaar, dinsdag 11 februari 2003.
Dinsdagmorgen werden op de Herenweg, de Wielingenweg en de Laan van Straatburg verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles zijn 35 bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel (30). De andere vijf bekeuringen hadden betrekking op een aantal technische gebreken aan de voertuigen.

NOORDKOP

Gewapende overval op slijterij, politie zoekt getuigen Den Helder, dinsdag 11 februari 2003.
Omstreeks 11.00 uur is een slijterij aan de Marsdiepstraat overvallen. Onder bedreiging van een mes heeft het slachtoffer, een werknemer van de slijterij, een geldbedrag moeten overhandigen aan de dader. Het slachtoffer liep daarbij snijwonden op aan zijn wang. De dader maakte zich na de overval uit de voeten door achterop te springen bij een klaarstaande scooter met berijder. Zij zijn de Scheldestraat ingereden in de richting van de Eemstraat. De politie is op zoek naar mensen die ten tijde van de overval iets hebben gezien of opgemerkt. Zij kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

Drankrijder aangehouden
Sint Maarten, dinsdag 11 februari 2003.
Op de Stroet is rond 02.00 uur een 59-jarige automobilist uit Sint Maarten aangehouden. Bij het nemen van een bocht stuurde de man teveel naar rechts en raakte daardoor twee aan de weg geparkeerd staande auto's. De auto's liepen daarbij aan de linkerkant schade op. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben, hij had ruim 2 ½maal meer alcohol op dan is toegestaan. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Controle fietsverlichting
Wieringerwerf, dinsdag 11 februari 2003.
Op de Frieseweg is tussen 07.25 en 08.45 uur gecontroleerd op fietsverlichting. Daarbij zijn negen bekeuringen uitgedeeld voor het niet of ondeugdelijk voeren van verlichting op de fiets.

WESTFRIESLAND

Parkeerovertredingen
Bovenkarspel, maandag 10 februari 2003.
Tussen 14.30 en 15.30 uur is in en om de Streekhof gecontroleerd op geparkeerd staande auto's. Twaalfmaal is er een proces-verbaal opgemaakt wegens het niet hebben van een parkeerschijf of overschrijding van de maximale parkeertijd.

Verkeerscontroles
Wijdenes, maandag 10 februari 2003.
Tijdens een snelheidscontrole op de Noorderuitweg van 16.00 tot 16.30 uur zijn zes processen-verbaal uitgedeeld wegens te hard rijden. De maximaal toegestane snelheid bedraagt 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.
Venhuizen, maandag 10 februari 2003.
Gedurende een snelheidscontrole op de Markerwaardweg tussen 16.40 en 17.10 uur zijn vier processen-verbaal uitgeschreven. De maximaal toegestane snelheid bedraagt 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u. Eenmaal werd een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel.
Benningbroek, dinsdag 11 februari 2003.
Op de Dokter de Vriesstraat is tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Daarbij zijn twee processen-verbaal uitgeschreven, eenmaal wegens het niet dragen van een autogordel en eenmaal voor het niet hebben van een rijbewijs.

Frontale botsing
Markerwaarddijk, dinsdag 11 februari 2003.
Omstreeks 08.00 uur is een frontale botsing ontstaan tussen twee personenauto's tijdens een inhaalmanoeuvre op de Markerwaarddijk. Een uit de richting van Lelystad rijdende 26-jarige autobestuurder uit deze stad, haalde een vrachtwagen in en merkte een tegenliggende auto te laat op. Ter plaatse was er sprake van dichte mist. Er volgde een frontale botsing met de hem tegemoet rijdende 32-jarige automobilist uit Bovenkarspel. Door de klap raakte de eerste autobestuurder eveneens de ingehaalde vrachtwagen. De 26-jarige man is vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis met vermoedelijk rugletsel, de 32-jarige man is overgebracht naar het Sint Janziekenhuis voor een nader onderzoek. Beide auto's zijn total loss, de vrachtwagen liep schade op.

Bromfiets blijkt motorfiets
Hoorn, dinsdag 11 februari 2003.
Een 15-jarige jongen uit Wervershoof is rond 13.00 uur aangehouden op de Vredehofstraat. Hij reed op een bromfiets dat bij nader onderzoek voldeed aan de vereisten van een motor. Het voertuig bleek een cilinder te hebben van 66 cc, droeg geen geel verzekeringsplaatje en het vereiste certificaat had de jeugdige rijder uiteraard niet. De jongen was eerder voor hetzelfde vergrijp aangehouden. Het voertuig is dit keer in beslag genomen. De knaap krijgt een proces-verbaal.