ROBECO NEDERLAND BV

Intrinsieke waarde Robeco Private Equity per 31 december 2002

Rotterdam, 11 februari 2003

PERSBERICHT

INTRINSIEKE WAARDE ROBECO PRIVATE EQUITY
PER 31 DECEMBER 2002

Per 31 december 2002 bedroeg de intrinsieke waarde per participatie Robeco Private Equity EUR 88,58. De ontwikkeling van de intrinsieke waarde, koers en premie/discount (koers versus intrinsieke waarde) per participatie Robeco Private Equity wordt hieronder weergegeven:

30 juni 2002:
intrinsieke waarde EUR 95,77, koers EUR 96,75, premie 1,0% 30 september 2002:
intrinsieke waarde EUR 87,90, koers EUR 82,05, discount 6,7% 31 december 2002:
intrinsieke waarde EUR 88,58, koers EUR 68,50 discount 22,7%

Robeco Private Equity biedt beleggers de kans om op een eenvoudige manier te participeren in een breed gespreide en professioneel beheerde portefeuille van private equity-beleggingen. Per 31 december 2002 werden (indirect) belangen aangehouden in 15 beursgenoteerde private equity-fondsen en, via een deelname in Robeco Global Private Equity C.V., in 16 niet-beursgenoteerde private equity-fondsen.

Robeco Private Equity heeft een beperkte looptijd. Hierdoor zal het fonds na verloop van tijd het vermogen aan de participatiehouders uitkeren.

Vanaf maart is het kwartaalbericht voor het vierde kwartaal van 2002 beschikbaar. Zie hiervoor en voor meer informatie www.robeco.com.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggeschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoge 'Sustainability Cluster Score' geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
ronald.florisson@robeco.nl

11 feb 03 17:47