Politie Midden- en West Brabant

verzamelde persberichten District Bergen op Zoom

dinsdag, 11 februari 2003

Winkeldiefstal voor de kick

Steenbergen: Bij een supermarkt aan de Lindenburghlaan in Steenbergen is een 67-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden voor winkeldiefstal. Maandagavond liep hij met een blikje bacardi/cola voorbij de kassa zonder te betalen. De man is aangehouden door de politie en na verhoor weer naar huis gestuurd met een geldboete. Hij verklaarde een kick te krijgen van de diefstal.

Eenzijdig ongeval

Steenbergen: Op de Oostgroeneweg in Steenbergen raakte dinsdagmorgen een 40-jarige inwoner van Steenbergen met zijn personenauto met aanhangwagen door de gladheid van de weg. De bestuurder moest remmen in de bocht en kwam tegen een talud tot stilstand. Gelukkig raakte niemand gewond.

Poging diefstal uit woning

Steenbergen: Zondagnacht is geprobeerd in te breken in een woning aan de Henegouwen in Steenbergen. De dader heeft door het boren van gaatjes in de schuifpui aan de achterzijde van de woning geprobeerd binnen te komen.

Dit is gelukkig niet gelukt en men is danook niet binnen geweest.

Vernielingen aan geparkeerde autos

Dinteloord: In Dinteloord zijn de afgelopen dagen 2 autos bekrast. De autos stonden geparkeerd op de Papiermolen en de Vriesstraat.

Met een scherp voorwerp zijn in de Papiermolen krassen getrokken op de motorkap en in de Vriesstraat over de gehele linkerzijkant van de auto.

Inbraak woning

Bergen op Zoom: In een woning aan de Ruytershovenweg te Bergen op Zoom is maandagmiddag ingebroken. De dader(s) heeft een ruit van de keukendeur opengebroken en daarna de hele woning doorzocht. De 55-jarige inwoner heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van geluidsapparatuur en communicatieapparatuur.

Vernielingen aan geparkeerde autos

Bergen op Zoom: Zondagnacht zijn twee personenautos vernield die stonden geparkeerd op de Halsterseweg in Bergen op Zoom. De autos zijn bekrast en de buitenspiegels zijn vernield.

Betalen met gestolen credit-card

Bij een benzinestation aan de Abraham de Haanstraat te Bergen op Zoom heeft een 30-jarige man, zonder vaste woon en verblijfplaats, getracht met een gestolen visa-kaart goederen te kopen. De pompbediende merkte dat de kaart was gestolen. De pompbediende weigerde de kaart terug te geven, waarop de man er als een haas vandoor is gegaan. Een oplettende getuige noteerde het kenteken van de auto waar de man mee wegreed. Na een onderzoek van de politie is de man later op de dag aangehouden. Hij verklaarde de visa-kaart te hebben gevonden. De man is met een AU- dagvaarding heengezonden.

Grafitti

Roosendaal: Een hulpverlenende-instantie in de Streuvelslaan heeft aangifte gedaan van grafitti. Zondagnacht is de gevel van het pand met leuzen bespoten.

Aanhouding heterdaad na poging inbraak

Roosendaal: Zondagavond is een 16-jarige inwoner van Roosendaal door de politie aangehouden. Door een getuige werd gezien dat door twee personen werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Streuvelslaan in Roosendaal. De politie kon een dader aanhouden. De tweede dader wist te ontsnappen. De aangehouden verdachte werd inverzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhoudingen na diefstal van geld en computers.

Roosendaal: Bij een sportschool in `t Zand in Roosendaal worden al geruime tijd diefstalletjes gepleegd van geld uit kleding van klanten. Na een intensief onderzoek door de politie is daarvoor een 24-jarige Oudenbosschenaar aangehouden. De verdachte heeft ondertussen de diefstallen bekend. Hij is in bewaring gesteld. Uit hetzelfde onderzoek is een andere dader bekend geworden van een diefstal van enkele computers uit hetzelfde bedrijf. De verdachte, een 22-jarige inwoner van Dordrecht, is gisteren in Rotterdam aangehouden. In de auto van deze man vond de politie enkele gestolen computers. Hij werd na verhoor heengezonden en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Diefstal fiets

Zegge: Maandagochtend is op de Onze Lievevrouwestraat in Zegge een fiets gestolen. Vanuit een stoel in een kapsalon zag de eigenaresse dat haar fiets werd gestolen door een persoon met een grote gele sjaal rond het hoofd. Eigenaresse, een klant en zelfs de kapper zelf zette de achtervolging in. Helaas zonder resultaat, de dief wist met fiets te ontkomen.

Beroving van telefoontje:

Sint-Willebrord: Een 15-jarige inwoner van Oudenbosch heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon. Gistermiddag stond de man op de Poppestraat in St. Willebrord met zijn mobieltje in zijn hand. Naast de jongeman stopte een rood of grijze personenauto. Een van de inzittenden vroeg of hij met het mobieltje de ANWB mocht bellen. De jongeman gaf aan dat hij de wegenwacht wel zou bellen. De bestuurder van de personauto stapte vervolgens uit die auto. Hij pakte de GSM van de man af, stapte vervolgens in en reed met hoge snelheid weg, de Rijksweg op.

Woninginbraken

Oudenbosch: In een woning in de Moerdijksestraat in Oudenbosch is vanochtend omstreeks 06:00 uur ingebroken. De dader(s) is binnengekomen door gaatjes te boren in een deur aan de achterzijde van de woning. Bij het betreden van de woning door de dader ging het luid alarm af. De dader is er vervolgens vandoor gegaan en heeft gelukkig niets meegenomen.

Helaas was het in een woning aan de Dr. Schaepmanstraat wel raak. Door het uitnemen van een cilinderslot is het de dader gelukt de woning binnen te komen. Uit de woning is een portemonnee en een laptop weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Paard losgebroken

Oud-Gastel: Een oplettende passant heeft gisterenmiddag met behulp van zijn sleepkabel een loslopend paard gevangen. De man kwam het paard tegen op de Oudendijk. Bij de politie had de eigenaar van het paard de vermissing al gemeld, zodat man en paard snel konden worden verenigd.

Het paard was uit de wei losgebroken en aan de wandel gegaan richting het dorp.

Bij de politie zijn geen meldingen binnengekomen dat het dier schade heeft aangericht.

Bron: Henk Snepvangers