De Unie


ING RVS: Beloningsregeling voor de buitendienst

11 februari 2003 - In de afgelopen weken is regelmatig overleg gevoerd over een aantal onderwerpen die spelen bij RVS. Onder meer over de nieuwe beloningsregeling voor de buitendienst is een verschil van mening ontstaan, maar wij hebben onze bezorgdheid over de gang van zaken in de breedte bij RVS aan de orde gesteld.

In het najaar 2002 zijn tussen directie en OR afspraken gemaakt over een nieuwe beloningsregeling voor buitendienstmedewerkers. Als zodanig is De Unie hier niet op tegen, maar het dient wel te gebeuren binnen bepaalde afspraken en uitgangspunten. Daarvan is hier geen sprake.

De CAO ING laat niet toe dat er buiten vakorganisaties om afspraken worden gemaakt over vaste en variabele beloning (zie hiervoor artikel 12.1). ING is van mening dat dit artikel anders dient te worden uitgelegd. Zij stellen zich op het standpunt dat er in feite op de "oude manier" afspraken kunnen worden gemaakt, nl. in overleg met de betrokken OR. Het artikel zou in de huidige CAO dan ook geen functie meer hebben. Inmiddels is gebleken dat bij de totstandkoming van de CAO ING hierover wel is gesproken, maar er zijn geen nieuwe afspraken over gemaakt. In een later stadium zou dit uitgezocht en besproken worden. Inmiddels hebben de gezamenlijke vakorganisaties ING verzocht dit probleem voor te leggen aan de hiervoor in het leven geroepen CAO-commissie. Wat ons betreft is het laatste hierover dus nog niet gezegd.

In de afgelopen weken hebben ons ook diverse signalen bereikt over problemen die bij RVS zijn ontstaan en die niet in alle gevallen adequaat worden opgelost. In de komende weken zullen wij er ING op blijven aanspreken dat pook RVS handelt conform het gestelde in de CAO ING en het sociaal plan.

Mocht u individuele vragen/problemen hebben dan kunt u contact opnemen met het regiokantoor dat hoort bij uw woonplaats. Heeft u vragen of opmerkingen van collectieve aard, dan kunt u deze stellen via ons e-mailadres: inggroep@unie.nl. Ook voor meer draagvlak bij de komende CAO-onderhandelingen kunnen we leden gebruiken. Werf ze met het aanmeldingsformulier.

Met vriendelijke groet,

Robert Schuurman
Bestuurder

* Intropagina ING Groep

dinsdag, 11 februari 2003