Gemeente Almere

Ontwerpstructuurplan Almere ligt ter visie

Van 27 januari tot en met 28 februari a.s. ligt het Ontwerp Structuurplan Almere 2010 ter visie. Het college van B en W van Almere houdt vast aan de grote lijnen van het Voorontwerp Structuurplan Almere 2010. Deze conclusie volgt op de reacties, die zijn binnengekomen op de inspraakronde. Het voorontwerp vormt samen met de Nota van Zienswijzen en Nota van Beantwoording het Ontwerp Structuurplan Almere 2010. Dinsdag 11 februari a.s. organiseert de gemeente een inloopavond in de Burgerzaal van het Stadhuis. Medewerkers van de gemeente geven u hier graag uitleg aan de hand van diverse plankaarten.

Het Structuurplan geeft op hoofdlijnen de (ruimtelijke) ontwikkeling aan voor de toekomst van Almere. In dit nieuwe Structuurplan geeft het gemeentebestuur de komende jaren voorrang aan de verbetering van de kwaliteit van de bestaande stad. De looptijd van het Structuurplan is 2010. De stad moet niet alleen uitbreiden met woningen, maar ook met groen, water, infrastructuur, werkgelegenheid en voorzieningen om een evenwichtige en aantrekkelijk stad te zijn. Daarnaast wordt gekeken op welke wijze Almere op de langere termijn mogelijk een rol kan blijven spelen in de ruimtebehoefte van het noordelijk deel van de Randstad. Kortom, een kwaliteitsimpuls en een schaalsprong!

Ter visie

Het Ontwerp Structuurplan ligt van 27 januari tot en met 28 februari 2003 ter visie bij de informatiecentra van de gemeente in Almere Buiten, Stad en Haven en in het Stadhuis bij de balie Bouwen en Wonen. Op het Ontwerp kan worden gereageerd door middel van een schriftelijke inspraakreactie. Als u het niet eens bent met de inhoud van het Structuurplan of vindt dat uw belangen in het geding zijn, kunt u uw zienswijze schriftelijk doorgeven tot 28 februari 2002 aan:

Gemeente Almere,

T.a.v. Ontwerp Structuurplan Almere 2010,

DSO/Ruimtelijk Beleid

Dhr. H. Zondag,

Postbus 200,

1300 AE Almere.

Inloopavond

De gemeente organiseert op dinsdag 11 februari in de Burgerzaal van het Stadhuis een inloopavond. Van 19.30 tot 21.30 uur kunt u binnenlopen en een kijkje nemen bij de diverse plankaarten. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en toelichtingen te geven.

* Structuurplan
De stad in ontwikkeling