Nederlandse Orde van Advocaten


Den Haag, 11 februari 2003

Nederlandse Orde doet aangifte tegen nep-advocaat

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft onlangs opnieuw aangifte gedaan tegen een persoon die zich ten onrechte heeft voorgedaan als advocaat. Het gaat om een man die zich Peter de Groot noemt, kantoornaam De Groot Advocaten, opererend vanuit Amsterdam. Begin december 2002 stapte de Orde ook al naar de politie wegens misbruik van de beschermde titel van advocaat, toen naar aanleiding van een televisie-uitzending van Peter. R. de Vries.
De nieuwe zaak kwam aan het rollen toen een Canadese zakenman een Amsterdams advocatenkantoor benaderde met het verzoek om het telefoonnummer van De Groot te achterhalen. Het eerder gegeven telefoonnummer bleek afgesloten. De buitenlandse zakenman had al 8.000 euro aan De Groot Advocaten betaald.
De Groot staat niet ingeschreven bij de Orde, en ook de griffie van de rechtbank Amsterdam heeft hem niet op het tableau. Personen die zich ten onrechte voordoen en uitgeven als advocaat of procureur zijn strafbaar krachtens artikel 196 en 435 van het Wetboek van Strafrecht.

Einde bericht.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Hanneke Siegert, bestuurssecretaris, telefoonnummer 070 3353595.
---