Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Benoemingen

Burgemeesters benoemd in Aalburg en Reusel de Mierden

Bij Koninklijk Besluit is de heer F. Buijserd, oud-wethouder van de gemeente Apeldoorn, benoemd tot burgemeester in de gemeente Aalburg. De benoeming gaat per 1 maart in. Mevrouw I. de Jong- van den Heuvel, wethouder in de gemeente Vught, is met ingang van 22 februari 2003 benoemd tot burgemeester in de gemeente Reusel- de Mierden.

De nieuwe burgemeester van Aalburg (12009 inwoners), de heer F.Buijserd (Apeldoorn, 1952) is lid van het CDA . Hij was ondermeer werkzaam bij Rijksdomeinen, een uitgeverij en bij de Koninklijke PBNA, een instelling voor schriftelijk onderwijs. Daar was hij leerstofcoordinator economie en administratie. In 1981 werd hij gekozen tot lid van de gemeenteraad in Apeldoorn, waarna in 1986 hij tot wethouder gekozen werd. Hij was in 1993 korte tijd waarnemend burgemeester in de gemeente. De heer Buijserd is ondermeer verkiezingswaarnemer in Bosnie geweest.

De nieuwe burgemeester van Reusel-de Mierden (12.431 inwoners) is mevrouw I. de Jong-Van den Heuvel. Zij werd in Zuthphen (1947) geboren en is gehuwd. Zij heeft 2 kinderen en is lid van de VVD. Zij was fotolaborante, was werkzaam in de informatica, freelance automatiseringsadviseur en voedingsadviseur. In 1990 werd zij tot raadslid in de gemeente Vught gekozen. In 1994 volgde een verkiezing tot wethouder. Mevrouw de Jong vervult diverse functies binnen de VVD, is lid van het Vrouwennetwerk, de VNG- adviescommissie sociale zaken en werkgelegenheid, bestuurslid van ondermeer de GGD en de sociale werkvoorziening.