Persbericht: ABN-AMRO doelwit sabotage acties

11-02-03 Dierenrechtenactivisten hebben afgelopen nacht op diverse plekken in het land geweldloze directe acties uitgevoerd voor de sluiting van het noodlijdende proefdiercentrum BPRC (Biomedical Primate Research Center) in Rijswijk. Dit werd gedaan door in diverse steden, onder andere Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Groningen en Amsterdam, filialen van ABN-AMRO te saboteren. De activisten hebben leuzen gespoten, pinautomaten uitgeschakeld en enkele ruiten laten sneuvelen.

Een van de activisten, K. Hoen: "ABN-AMRO biedt door middel van het beschikbaar stellen van bankrekeningen, BPRC de faciliteiten om haar bankzaken te regelen. ABN-AMRO vergeet in haar dwangmatige zucht naar winst dat zij ook een maatschappelijke functie heeft. Het uitbuiten van dieren of mensen is onacceptabel. ABN-AMRO is medeverantwoordelijk voor het nutteloze dierenleed in BPRC. Wij eisen dat ABN-AMRO haar banden met BPRC verbreekt."

Dierenrechtenactivisten voeren al enkele jaren een succesvolle campagne tegen BPRC in Rijswijk. Dit doen ze door middel van een campagne van diverse acties. Onder andere worden regelmatig de poorten bij BPRC geblokkeerd of vinden er picketlines plaats. Dit protest resulteerde in een enorme afname van proeven met chimpansees. De activisten vinden dat alle bedrijven die banden hebben met BPRC medeverantwoordelijk zijn voor het dierenleed in het centrum. Of het nu gaat om de beveiliging, het eten in de kantine, de verzekeraar of diegene die de kooien maakt. De komende tijd zullen zij ook hen op een geweldloze directe manier verrassen.'

Einde persbericht

Noot aan de redactie:

De officiele site met het laatste nieuws over de campagne tegen BPRC is te bezoeken via http://www.bprcmoetdicht.org