Amsterdam RAI

Bakkerij Dagen 2003
14 okt 2002

BAKKERIJ DAGEN: ENIGE NATIONALE VAKEVENEMENT VOOR DE BAKKERIJBRANCHE

Op 11 en 12 februari 2003 vinden voor de derde maal de Bakkerij Dagen plaats. Twee dagen lang vormen de Brabanthallen in s-Hertogenbosch de thuisbasis voor de bakkerijbranche. Alle facetten van het bakkersvak krijgen aandacht. Bovendien zijn er diverse spannende wedstrijden en informatieve demonstraties. De aanwezigheid van zon 9.000 vakmensen maken de Bakkerij Dagen tot een geliefd platform voor de branche.

De sector heeft door toenemende concurrentie en personeelsgebrek moeilijke jaren achter de rug, maar is weer in opkomst. Bij de consument groeit de behoefte aan kwaliteitsproducten. Bakkers zien kansen in specialisatie, nieuwe producten en diensten en gezamenlijke activiteiten. De Bakkerij Dagen 2003 bieden hen een uitgebreid en centraal informatie-punt. Alle aspecten van de bakkerijbranche komen aan bod. De beursvloer biedt ruimte aan het product, maar ook aan het hele productieproces, de winkelinrichting, de presentatie en samenwerkingsvormen.

Inspirerende evenementen
Het Nederlandse Patisserie Team organiseert voor de vierde maal de Dutch Pastry Award, een wedstrijd voor patissiers op de beursvloer. Tevens hebben ze Frans Ziegler, toppatissier uit Zwitserland, uitgenodigd om praktische demonstraties te geven. Tot slot is er het NPT-praatcafé waar bakkers met collegas ervaringen kunnen uitwisselen.

Volop ideeën voor de eigen bakkerij zijn ook te vinden op het demoplein van de Vakschool Wageningen. Jong talent toont hier creatieve oplossingen en nieuwe producten.

Voor het eerst wordt de winnaar van de competitie Bakkerij van het Jaar bekendgemaakt. In deze nieuwe wedstrijd beoordeelt een vakkundige jury de deelnemende bakkerijen op hun totale bedrijfsvoering. Niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook zaken als klantvriendelijkheid, service, hygiëne en personeelsbeleid komen aan bod.
De wedstrijd is een initiatief van het blad Bakkerswereld, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV, het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en Beko.

Bezoekersdoelgroep
De Bakkerij Dagen trekken naar verwachting ruim 9.000 bezoekers, afkomstig uit circa 3.500 bedrijven. Daartoe behoren bakkers, banketbakkers, bakkerijmedewerkers, patissiers, horecaondernemers, lunchroomeigenaren en supermarktmanagers.

Interesse in deelname?
De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie. De openingstijden van de Bakkerij Dagen zijn op dinsdag 11 februari van 10.00 tot 21.00 uur en op woensdag 12 februari van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en deelname kunnen bedrijven contact opnemen met Pirjo de Winkel, tel.: 020 - 549 12 12 of e-mail: p.d.winkel@rai.nl of kijken op de internetsite: www.bakkerijdagen.nl.

Amsterdam, 14 oktober 2002