Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Delft Instruments doet belangrijke softwareacquisitie op medisch gebied

Delft Instruments maakt bekend dat zij de "Oncology Software Systems" (OSS) divisie van MDS Nordion, gevestigd in Kanata/Ottawa, Canada, heeft overgenomen. De OSS divisie van MDS Nordion ontwikkelt software voor radiotherapie en realiseerde in het verslagjaar 2001/2002 een omzet van ongeveer EUR 21 miljoen.

De OSS divisie van MDS Nordion heeft het Oncentra concept ontwikkeld. De invulling van dit concept omvat een complete software "suite", waarmee voorzien kan worden in de behoefte van radiotherapieafdelingen aan naadloos op elkaar aansluitende softwaremodules voor de behandelingsvoorbereiding, behandelingsplanning, kwaliteitscontrole, informatiemanagement, alsmede informatie-uitwisseling met andere (sub)systemen in het ziekenhuis. De voltooiing van dit concept heeft in de laatste jaren gestalte gekregen, waardoor de laatste inzichten in de radiotherapie toegepast konden worden. (Voor een korte beschrijving van het Oncentra concept wordt verwezen naar de bijlage bij dit persbericht.)

OSS telt circa 150 medewerkers en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zweden. De overgenomen activiteiten zullen in 2003 bijdragen in de winst van Delft Instruments N.V.

De transactie
Verreweg het grootste gedeelte van de koopsom betreft de intellectuele eigendom van de software. Met de transactie is een bedrag van ruim EUR 21 miljoen gemoeid, waarvan ongeveer 10% betaald wordt in niet rentedragende tranches. Het contante gedeelte van de transactie is betaald uit de ter beschikking staande middelen. Het bedrag van de tranches varieert met de waarde van de aandelen Delft Instruments N.V. De eerste tranche wordt betaald na ten minste 6 maanden en de tweede tranche na ten minste 12 maanden. Voor de betaling van de twee niet rentedragende tranches kunnen certificaten van aandelen Delft Instruments N.V. uitgegeven worden. Strategie

De acquisitie van de OSS divisie van MDS Nordion past uitstekend binnen de strategie van Delft Instruments om zich te richten op de uitbouw van de software en softwareontwikkelingsactiviteiten binnen de sectoren Delft Medical en Delft Industrial. Daarnaast speelt deze acquisitie in op de behoefte van de klant aan totaaloplossingen waarin systemen en software geïntegreerd worden aangeboden.

De OSS business wordt geïntegreerd in dochteronderneming Nucletron B.V. die hiermee onmiddellijk een van de grootste spelers op het gebied van software voor radiotherapie wordt. Voor de bestaande klanten van de behandelingsplanningssoftware van zowel Nucletron als OSS, biedt het Oncentraconcept een rijkdom aan additionele functionaliteit.

Profiel MDS Nordion
MDS Nordion (www.mds.nordion.com) is een internationale onderneming, gespecialiseerd op het gebied van radioisotopen, bestraling en aanverwante technieken, die gebruikt worden om ziekten te diagnosticeren, te voorkomen en te behandelen. De onderneming is onderdeel van MDS Inc. (NYSE:MDZ; TSX:MDS), een internationaal opererende "health and life sciences" onderneming. MDS' activiteiten omvatten onder meer laboratoriumonderzoek, contrastvloeistoffen voor nucleaire geneeskunde, sterilisatiesystemen voor medische en consumentenproducten, research op het gebied van geneesmidddelen, alsmede medische en chirurgische verbruiksartikelen. MDS telt meer dan 11.000 medewerkers, verspreid over 5 continenten.

Profiel Delft Instruments
Delft Instruments N.V. (www.delftinstruments.com), genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy Index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische en industriële toepassingen.

Profiel Nucletron
Nucletron (www.nucletron.com) is wereldleider op het gebied van systemen voor radiotherapie en is gespecialiseerd in één van 's werelds meest innovatieve producten op het gebied van kankerbestrijding. Nucletron heeft wereldwijd 11 kantoren inclusief het hoofdkantoor in Veenendaal. Nucletron heeft sedert meer dan 25 jaar een leidende positie op de radiotherapiemarkt voor afterloaders.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft,11 februari 2003

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http//www.delftinstruments.com

Bijlage

Annex (English only)

Oncentra is a suite of information management solutions with integrated treatment planning tools that encompass the entire treatment process from image-capture to planning to long-term data archiving and includes complete systems integration and project management services. Oncentra Record & Verify (RV) : a versatile verification system to schedule, verify and document the entire radiotherapy process-rapidly, flexibly and easily. Oncentra Electronic Patient Folder (EPF): providing centralized storage and access for all patient information. Oncentra Resource Scheduler (RS): managing all or your clinical resources including staff, equipment and facilities. Oncentra DICOM Archive (DA): a robust and scalable archive that allows for storage of both DICOM & non-DICOM images. Oncentra Simulator Workstation (SIM): a highly advanced simulator workstation that offers a wide range of tools to view, verify, compare and store fluoroscopy images. Oncentra Simulator Workstation (SIM): a highly advanced simulator workstation that offers a wide range of tools to view, verify, compare and store fluoroscopy images. Integrated Treatment Planning: Oncentra Treatment Planning (TP): a flexible, modular and open Microsoft Windows -based suite of oncology solutions providing oncology professionals with the accessibility, functionality, efficiency and accuracy they need.


---- --