Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Kinderen geven geld aan goede doelen

Verleden jaar waren kinderen voor één dag wethouder in Osdorp. Ze stelden toen drie goede doelen vast waar geld naartoe zou gaan. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Osdorp had daarvoor EUR 115,- per doel beschikbaar gesteld.

Natuur
Merle van der Voorde, vrijwilligster bij het Wereld Natuurfonds (WNF) Amsterdam, nam het bedrag namens WNF in ontvangst. Zij vroeg de kinderen een dier uit te kiezen waar het geld aan kan worden besteed.

Weeskinderen
Voorzitter van comité Amsterdam Unicef, Alexander Kohnstamm, zei giften als deze heel belangrijk te vinden. De gift van Osdorp komt misschien wel terecht bij weeskinderen in Roemenië. Die hebben het heel wat moeilijker dan hun leeftijdsgenootjes hier.

Binnenkort houden Unicef en het Wereld Natuurfonds op twee basisscholen in Osdorp een voorlichtingsdag, als bedankje aan de kinderen.

En tot slot de politie
Ook de politie was enthousiast over de gift. Han Nellen, coördinator Jeugd bij politiebureau Meer en Vaart, onderstreepte dat de politie er is voor alle jeugd en niet alleen voor jonge boefjes. Samen met de buurtregisseur organiseert hij met het geld een leuke middag voor de kinderen.

Voorgeschiedenis
De kinderraadsvergadering vond vorig jaar plaats op de dag van een van oorsprong Turks Kinderfeest. Op deze feestdag zijn kinderen de baas. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel wilde dit feest ook in Osdorp houden, voor alle Osdorpse kinderen. Onderdeel van het programma was een bezoekje aan het stadsdeelkantoor, waar de kinderen voor een middag mochten beslissen wat er in het stadsdeel gebeurt.

Kinderen uit de Wildemanbuurt en leerlingen van groep 8 van de Kraemerschool deden mee. Het feest werd georganiseerd op initiatief van De Turkse Stichting Islamitische hulpverlening en Solidariteit aan de Ookmeerweg.