Gemeente Heerlen

home

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 11 februari 2003

WWS - 1965 Subsidie voor het opstarten van het Inlichtingenbureau Het college gaat akkoord met de subsidieaanvraag bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de afdekking van de implementatiekosten van de samenwerking met het Inlichtingenbureau. Het Inlichtingenbureau koppelt de bestanden van de Belastingdienst, Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV) en de Informatie Beheergroep. Dit gekoppelde bestand wordt vergeleken met de bestanden van de afdeling Werkgelegenheid en Sociale Zaken Het doel hiervan is om de zogenaamde samenloopgevallen (witte fraude) in uitkeringen, lonen en studiefinanciering makkelijker op te sporen.In de toekomst wordt het aantal bronnen dat is aangesloten bij het Inlichtingenbureau waarschijnlijk uitgebreid.
Het Inlichtingenbureau is een zelfstandige instantie en dient verantwoording af te leggen aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

OBH - 2383 Project Digitale Trapvelden
Het college heeft op basis van de evaluatie van het Project Digitale Trapvelden besloten de technische infrastructuur aan te passen. Dit is nodig om deugdelijke, snelle datacommmunicatie in de trapvelden te realiseren. Ook wordt de infrastructuur aangepast voor de verplaatsing van 6 van de 10 werkplekken van Hitsjer Tref naar De Laurier. De regierol van het project wordt ondergebracht bij de dienst Welzijn. Verder wordt een werkgroep ingesteld, die op korte termijnen voorstellen doet voor gemeentelijk beleid inzake de trapvelden. Ook zal onderzoek gedaan worden naar mogelijke sponsoring van de trapvelden door het bedrijfsleven. De beheersorganisatie van de digitale trapvelden wordt vastgelegd in convenanten met de wijken.

OW 2372 Natuurpark Terworm
Het college heeft besloten toestemming te verlenen aan de Vereniging Natuurmonumenten om tot
uitvoering van de 1e fase van het beheers- en inrichtingsplan Terworm over te gaan. Dit voorstel past
in het beleid van het college om tot uitbreidingvan de groenvoorzieningen in Heerlen te komen.
In het voorjaar 2003 starten de werkzaamheden in natuurpark Terworm voor natuurontwikkeling en behoud van cultuurhistorische waarden. Deze werkzaamheden vinden plaats in opdracht van de Vereniging Natuurmonumenten en in samenwerking met de provincie, Regio Parkstad Limburg en de gemeente Heerlen. Er wordt gestart met de aanleg van een nieuw bos van ca. 3 hectaren op terreinen nabij de stadsautoweg en Prickenis, ten noorden van de spoorlijn Heerlen-Maastricht. Deze bosaanplant zal tevens het thema zijn voor de boomfeestdag 2003 op woensdag 26 maart. Verder zullen in het park hagen, struwelen en hoogstamboomgaarden aangelegd worden. Houtsingels, graften en stijlranden zullen hersteld worden en door de aanleg van fiets- en wandelpaden zal de recreatieve ontsluiting van het gebied verbeteren. Bovendien wordt er aandacht geschonken aan de omkadering van erven en de voormalige molenvijver Eyckholt.
De kosten voor de uitvoering van deze werkzaamheden worden in belangrijke mate door de diverse overheden gesubsidieerd.

Gemeente Heerlen, 11 februari 2003
Afdeling Communicatie
persvoorlichting@heerlen.nl