Gemeente Heerlen

home

Sakkers opnieuw de wijken in

Burgemeester Sakkers zal in de periode medio maart tot begin mei alle Heerlense wijken bezoeken om met buurtorganisaties en buurtbewoners te praten over veiligheid in de wijk. Doel van dit bezoek is enerzijds de buurtorganisaties en -bewoners informeren over hetgeen er inmiddels is gebeurd de afgelopen jaren op het gebied van veiligheid. Anderzijds wil de burgemeester graag weten welke knelpunten in de buurt nog ervaren worden. Sakkers is zeer geïnteresseerd in concrete ideeën voor verbeteringsprojecten, variërend van kleine aanpassingen zoals bijvoorbeeld een extra lantaarnpaal of een beter gesnoeide haag tot meer omvattende projecten op het gebied van veiligheid. Goede ideeën om de veiligheid te verbeteren zullen opgepakt worden en omgezet worden in concrete plannen van aanpak. De gemeente heeft hiervoor gelden beschikbaar gesteld in het kader van het programma Leefbaarheid en veiligheid.

Vlak na zijn aantreden in 2000 heeft burgemeester Sakkers alle Heerlense wijken en buurten bezocht om kennis te maken met de stad. Hij beloofde de buurten toen terug te komen. Deze belofte lost hij nu in. Niet om opnieuw kennis te maken, maar om met buurtorganisaties, bewoners en ambtelijk verantwoordelijken van gedachten te wisselen over veiligheid. Als bestuurlijk trekker van het programma Veiligheid en leefbaarheid wil de burgemeester in nauw overleg met de buurten aan de slag gaan.

Om de gesprekken in de buurten goed voor te bereiden, heeft Sakkers een brief gestuurd naar de voorzitters van alle buurtorganisaties met het verzoek te inventariseren wat de belangrijkste knelpunten op het gebied van de veiligheid zijn en om projectideeën op papier te zetten die daar een oplossing voor zouden kunnen bieden. De buurtorganisaties kunnen vervolgens na overleg met hun achterban met knelpunten en ideeën komen tijdens het bezoek van de burgemeester aan de buurt.

Sakkers hecht groot belang aan de wijkbezoeken. Zorg voor veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We moeten samen als bestuur en buurten optrekken om daadwerkelijk de veiligheid en het gevoel van veiligheid in Heerlen te verbeteren.

Gemeente Heerlen,11 februari 2003
Afdeling Communicatie
Joke Koopmans, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl