Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-02-2003 3e persbericht van dinsdag 11 februari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Vijf voertuigen betrokken bij aanrijding Op de Limburglaan zijn dinsdagochtend rond 7.35 uur vier autos en een vrachtauto betrokken geraakt bij een aanrijding. De aanrijding is vermoedelijk ontstaan nadat een 32-jarige automobilist uit Eindhoven niet meer tijdig kon remmen voor een 29-jarige automobilist uit Eindhoven die voor hem reed. De 29-jarige bestuurder botste hierop met zijn voertuig tegen de auto van een 38-jarige Helmondse vrouw en tegen de auto van een 37-jarige man uit Nuenen die voor een rood stoplicht stonden te wachten om links af te slaan. De 37-jarige automobilist botste door de klap vervolgens tegen de vrachtwagen van een 36-jarige chauffeur uit Helmond die eveneens stond te wachten om links af de Beemdstraat in te rijden. De 29-jarige automobilist liep verwondingen aan nek en schouder op en is overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Brand in woning
In een flatwoning aan de Echternachlaan is dinsdagavond rond 20.15 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand bleek een frituurpan die aanstond terwijl het 37-jarige slachtoffer in slaap was gevallen. De in slaap gevallen bewoner is voor behandeling van een opgelopen verwonding aan zijn arm naar het ziekenhuis gegaan.

Eindhoven: Op heterdaad betrapt bij inbraak in auto Een politiesurveillance betrapte dinsdag rond 19.00 uur op de Fuutlaan een 28-jarige verdachte Eindhovenaar in een opengebroken auto. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij hem werd een schroevendraaier aangetroffen. Deze is in beslag genomen.

Eindhoven: Verdachte aangehouden van poging diefstal bromfiets Op de Tarwelaan is dinsdag rond 19.15 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor vanaf winkelcentrum Vaartbroek een bromfiets hebben proberen te stelen. De eigenaar van de bromfiets bemerkte dat zijn voertuig weg was en keek rond of hij zijn bromfiets ergens in de directe omgeving zag staan. Een eindje verder zag hij toen zijn bromfiets staan met twee personen erbij die probeerden de bromfiets open te breken. Toen zij de eigenaar zagen renden ze weg. Nadat de eigenaar de politie had ingeschakeld zag hij de 16-jarige verdachte, die hij eerder bij zijn bromfiets zag, weer lopen. Hij ging achter hem aan en pakte hem bij de kraag om hem vervolgens aan de politie over te dragen. De verdachte is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Helmond: Jongeren laten spoor van vernielingen achter (aanvulling op bericht Jongeren bekennen vernielingen in tweede persbericht van 11 februari)
In de loop van maandag en dinsdag heeft de politie vijf jongeren uit Helmond, waaronder een 11-jarig meisje en vier jongens van 10, 12 en 13 jaar gehoord in verband met een groot aantal vernielingen in de wijk t Hout. De vernielingen vonden plaats tussen juni 2002 en februari 2003. De jongeren worden onder meer verdacht van het structureel lastig vallen van een familie die in de wijk tHout woont. Dit lastig vallen bestaat onder andere uit belletje trekken, het gooien van eieren tegen de woning en het ingooien van een ruit. Ook wordt het vijftal verdacht van het vernielen van ramen van wachthokjes op het perron van NS-station t Hout, het vernielen van enkele tientallen fietsen die bij datzelfde station stonden geparkeerd, het gooien van eieren tegen de ramen van een basisschool aan de Itterestraat, het openzetten van een brandkraan in een school aan de Dolfijnlaan, het vernielen van lichtbakken van een gebouw aan de Mahoniehoutstraat en het in brand steken van een aantal vuilnisbakken. Verder zouden ze een aantal keren de slagbomen van spoorwegovergangen hebben gesaboteerd, waardoor de bomen dicht gingen terwijl er geen trein in de buurt was en werden voorwerpen zoals stenen en een ijzeren pijp op het spoor gelegd waardoor het treinverkeer ontregeld werd. De politie in Helmond sluit niet uit dat er nog meer jongeren worden gehoord die bij de vernielingen betrokken zijn geweest. Het vijftal is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw gewond
Op de kruising Vossenbeemd Rivierensingel is dinsdag rond 17.35 uur een 36-jarige automobiliste uit Helmond gewond geraakt toen een 30-jarige automobilist uit Helmond achterop haar auto reed. De vrouw stond stil bij de kruising en de man kon niet meer tijdig remmen om een aanrijding te voorkomen. De vrouw is met verwondingen aan nek en rug overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond Autogordelcontrole
Op de Houtse Parallelweg is dinsdag tussen 15.15 en 16.15 uur een autogordelcontrole gehouden. Hierbij werden 8 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Ook werd tijdens deze controle een bekeuring uitgedeeld voor het niet handsfree bellen in een auto.

Bladel: Bromfietster gewond
Op de kruising P.G. Ballingslaan Doolandweg is dinsdag rond 19.15 uur een 35-jarige bromfietster uit Hapert gewond geraakt bij een aanrijding met een 44-jarige bromfietser uit Bladel. De Bladelnaar reed over de Doolandweg en verleende op de eerdergenoemde kruising geen voorrang aan de vrouw die van links aan kwam rijden. Zij liep verwondingen aan haar knie, elleboog en schouder op.

Deurne: Roodlichtcontrole
Op de kruising Stationsstraat Emmalaan St. Willibrordusplantsoen is dinsdag tussen 14.30 en 15.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. Tien fietsers werden bekeurd voor het rijden door rood.

Deurne: Fietster gewond
Op de kruising Zaan Maassingel is dinsdag rond 16.15 uur een 17-jarige fietster uit Deurne gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de fietster in botsing kwam met een 83-jarige automobiliste uit Deurne. De 83-jarige vrouw reed over de Maassingel en wilde op de kruising links af slaan richting de Zaan. Hierbij nam ze de binnenbocht waardoor ze in botsing kwam met het meisje dat over de Zaan fietste. Het meisje liep een verwonding aan haar been op. De 83-jarige vrouw botste na de aanrijding met het meisje nog tegen twee palen die op een vluchtheuvel stonden.

Deurne: Bromfietser rijdt door na aanrijding
Op het fietspad van de Industrieweg zijn dinsdag rond 16.45 uur twee bromfietsers frontaal met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde toen een onbekende bromfietser die vanuit Vlierden richting Deurne reed niet voldoende rechts hield en in botsing kwam met een 16-jarige bromfietser uit Deurne die in tegengestelde richting aan kwam rijden. Beiden kwamen ten val. De onbekende man die op een blauwe scooter reed en ongeveer 30 jaar is stond op en reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. De 16-jarige jongen is met schouderletsel overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Veldhoven: Fietster gewond
Op de kruising Beemd - Sterrenlaan is dinsdag rond 13.30 uur een 74-jarige fietster uit Veldhoven gewond geraakt bij een aanrijding met een 41-jarige automobiliste uit Veldhoven. De automobiliste reed over de Beemd. Toen zij rechtsaf sloeg richting Sterrenlaan liet zij de fietster die in dezelfde richting reed niet voorgaan. De vrouw liep een verwonding aan haar been op.