Provincie Utrecht

Persbericht

'Niet zeiken, maar stemmen': Verkiezingsdebat voor jongeren

15-1-2003
Als voorproefje op de Provinciale Statenverkiezingen van 11 maart organiseert de provincie Utrecht een verkiezingsdebat voor jongeren. Het debat heeft plaats op woensdag 12 februari in Poppodium Tivoli van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. Onder leiding van de Utrechtse cabaretier Tom Staal debatteren jonge (kandidaat) statenleden over onder meer veiligheid, woonruimte, vrije tijd, vervoer, en de toekomst van jongeren.

Het debat is een initiatief van "Jongstleden", het startersnetwerk van provinciale medewerkers. Zij hebben contact gezocht met de jongerenorganisaties van acht politieke partijen, die nu in Provinciale Staten vertegenwoordigd zijn. Gezamenlijk organiseren ze nu het debat en de publiciteit er om heen.

De slogan 'Niet zeiken, maar stemmen' moet wijd verbreid worden, en daarom gaan de organisatoren plakken. Posters, affiches en flyers worden door de hele provincie verspreid. Ook de toiletten van horecagelegenheden zullen vanaf woensdag 15 januari bezocht worden door actieve plakkers. De plakactie start in het Provinciehuis. Daar immers komen op 15 januari honderden jongeren bijeen voor deelname aan het Jeugddebat en de VARA-competitie "Op weg naar het Lagerhuis".

Muziek en informatiemarkt
Hoofdzaak is het debat zelf. De politieke jongerenorganisaties JOVD, CDJA, JS, Rood, Dwars, JD, Perspectief en SGP-jongeren leveren debaters tussen de 20 en 35 jaar. Ook jongeren in de zaal kunnen hun mening laten horen. Vóór, tussen en na de debatrondes treedt de band "Clean" op. Er is ook een infomarkt waar de politieke jongerenorganisaties zich presenteren.
De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Meer informatie: Marjolein Copier, telefoon 030-258 24 60 of Marjolein.Copier@provincie-utrecht.nl