Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-02-2003
Politieberichten 11/2 13.00 uur t/m 12/2 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Sint Jacobsstraat. Men is binnen gekomen aan de zijkant van het pand. Via een vuilcontainer werd een bovenraam ingegooid. Uit het bedrijf is een kleine hoeveelheid geld weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Dokkum: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 11.15 uur kwam een man in een speelgoedwinkel aan de Oranjewel in het magazijn. Hij griste een envelop met inhoud. Dit werd gezien door de eigenaar en de man werd aangehouden, Betreft een 32-jarige inwoner van Drachten. De man vluchtte. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Dokkum ging de verdachte achterna en verloor hem uit het zicht. Door 3 zeer oplettende scholieren, die de diefstal hebben zien gebeuren, kwam men achter de identiteit van de verdachte. De envelop met inhoud had verdachte ergens in de winkel weggegooid. Onderzoek wordt voortgezet.

Burgum: tanken zonder te betalen en aanhouyding verdachte Dinsdag omstreeks 12.10 werd getankt bij een benzinestation aan de Noordersingel. Na getankt te hebben reed de bestuurder weg zonder af te rekenen. Middels kenteken kon even later de auto op de Westersingel gecontroleerd worden. Tegen bestuurder, een 26-jarige inwoner van Amersfoort, werd proces-verbaal opgemaakt en tevens bleek bij controle dat zijn rijbewijs was ingevorderd, ook daar kreeg hij een proces-verbaal voor. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Burgum.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 13.43 uur werd in een sportzaak aan het Zaailand een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had diverse sportsokken weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoner van Rijswijk. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 1`5.25 uur werd in een supermarkt aan de Gedempte Molenwijk een 38-jarige inwoonster van Heerenveen aangehouden. Zij woog appels af of een weegschaal en drukte op de knop voor voordelige appels. Dat werd door een medewerker van de supermarkt gezien. Afgehandeld via Kort-Om 115.

Boornberguym: rijden terwijl rijbewijs was ingevorderd Dinsdag omstreeks 14.58 uur werd op de Krite een personenauto gecontroleerd bestuurd door een 21-jarige inwoner van Boornbergum. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs sinds september 2002 was ingevorderd. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de auto werd in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: hard-drug bezitter aangehouden
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd in het Nieuwstraatje aangehouden een 31-jarige inwoner Van Sneek. Bij aanspreken van de verdachte gooide hij een bruin beursje inhoudende een gram heroïne weg en onder zijn jas had hij een autoradio. De verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een nader onderzoek.

Scharsterbrug: aanrijding en rijden onder invloed Dinsdag omstreeks 15.30 uur vond een aanrijding plaats op Rijksweg A6 onder Scharsterbrug. I.v.m. werkzaamheden aldaar was er een wegversmalling. Een 44-jarige inwoner van Emmeloord en bestuurder van een personenauto reed achter een andere auto. Op een gegeven moment remde de eerste auto af en botste de 44-jarige tegen zijn voorganger. Gegevens eerste auto niet bekend Bij controle bleek dat de 44-jarige gedronken had. Op bureau blies hij 1015 ug/l, goed voor een rijverbod van 13 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 16.25 uur vond op de Pieter Stuyvesantweg een eenzijdige aanrijding plaats. Een 47-jarige inwoonster van Leeuwarden en bestuurster van een besteltaxibus botste tegen een middengeleider in de weg. Door de aanrijding kwam de bus dwars op de rijbaan te staan. Een 7-jarige en een 11-jarige jongen, beide inwoners van Leeuwarden werden met nekklachten per ambulance overgebracht naar MCL-zuid ter observatie. Een 18-jarige en 19-jarige, beide inwoners van Leeuwarden konden na onderzoek ter plaatse weer naar huis. De bestuurster van de bus is ook overgebracht naar MCL-zuid.

Drachten: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 17.45 uur werd in een supermarkt aan de Melkkelder een 31-jarige inwoonster van Drachten aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had voor 6 enkele goederen in haar gestopt. Afgehandeld via Kort-Om. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Lemmer.

Drachten: eenzijdige aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 15.49 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Knobben. Een 23-jarige inwoner van Surhuizum en bestuurder van een personenauto reed over genoemde weg. Hij reed richting de Scheiding. Op een gegeven moment raakt hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Per ambulance is de man overgebracht naar Nij Smellinghe voor observatie.

Wolvega: belediger aangehouden
Dinsdag omstreeks 19.35 uur werd op de Hoofdstraat een 18-jarige inwoner van Wolvega aangehouden. Hij had een politieambtenaar uitgescholden en beledigt. Hij is overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 19.55 uur werd op de Surinamestraat een 41-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op bureau blies hij 505 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: Dief aangehouden
Dinsdag omstreeks 21.45 uur werd op aanwijzing van een getuige een verdachte aangehouden op de Menningeastraat. Hij zou een spartamet hebben weggenomen. Toen de verdachte de politie zag, liet hij de spartamet (bromfiets) achter en ging ervan door . Even later kon hij worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 22.03 uur werd op het Kalverdijkje een 33-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op bureau blies hij 250 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 23.29 uur werd op het Kalverdijkje een 38-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een personenauto gecontroleerd Op burea blies hij 350 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Grou: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 18.00 uur tot 24.00 uur is een verkeerscontrole gehouden in wijk Grou en Zwette-Aldlan. Door 10 man werd de controle gehouden. Er werden 199 voertuigen gecontroleerd. 23 processen-verbaal opgemaakt, te weten: 1 x hulpkoppeling, 1 x kenteken niet leesbaar, 3 x niet tonen rijbewijs, 1 x negeren stopteken, 4 x niet dragen autogordel, 9 x parkeren, 1 x onjuiste verlichting en 3 x rijden onder invloed.

Heerenveen: rijden zonder rijbewijs
Woensdag omstreeks 04.05 uur werd op de Surinamesingel een 29-jarige inwoner van Herrenveen en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij de controle werd geconstateerd dat de bedrading onder het dashboard was doorverbonden en dat de bestuurder geen rijbewijs had en niet kon aantonen van wie de auto was. De verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau evenals de auto.

Drachten: inbraak in bedrijf
Woensdag omstreeks 03.30 uur werd meelding gemaakt van een inbraak bij een bedrijf aan Het Anker. Door het ingooien met een tegel werd de ruit van de voordeur vernield. Weggenomen werd een TFT-beeldscherm. Aangifte moet nog gedaan worden.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272