TNT Post Groep NV

TNT Logistics to takeover entire warehousing operations for Pirelli and establish new warehouse

12 February 2003

TNT Logistics en bandenfabrikant Pirelli hebben hun samenwerkingsverband aanzienlijk uitgebreid. TNT Logistics gaat met onmiddellijke ingang de volledige opslagactiviteiten van Pirelli overnemen, die tot nu door de fabrikant zelf werden uitgevoerd in de productievestiging Breuberg/Höchst (Duitsland). TNT Logistics gaat bovendien vanaf 2004 een nieuw onderdelenmagazijn van 40.000 m2 voor Pirelli inrichten.

TNT Logistics gaat met onmiddellijke ingang de volledige opslagactiviteiten van de Pirelli/Metzeler Groep in de vestiging Breuberg/Höchst overnemen. Dit omvat het volledige beheer van het 40.000 m² grote magazijn alsmede diverse diensten met toegevoegde waarde. Tot nu had de Pirelli-groep deze activiteiten zelf uitgevoerd via haar volledige dochteronderneming Industrie-Spedition Odenwald (ISO). Het contract voorziet dat TNT Logistics ISO met zijn 115 werknemers overneemt. De logistieke onderneming heeft dit contract verworven in een aanbestedingsprocedure waar nog 20 andere bedrijven op hadden ingeschreven.

Daarnaast gaat TNT Logistics vanaf 2004 in gezamenlijke verantwoordelijkheid de reorganisatie van de opslag- en distributieactiviteiten van de Pirelli/Metzeler Groep op zich nemen. Opslag en distributie zullen dan niet langer worden georganiseerd in auto- en motorbanden, maar per markt. Producten voor nieuwe voertuigen en voor de exportmarkt zullen in Breuberg/Höchst worden opgeslagen en van daaruit worden gedistribueerd. Voor de onderdelenmarkt gaat TNT Logistics een nieuw opslagcentrum van ongeveer 40.000 m² bouwen in de regio Frankfurt. In de twee magazijnen, beide onder beheer van TNT Logistics, zullen circa 160 mensen werken. Dit betekent dat alle banen binnen de nieuwe organisatie behouden blijven.

Voor de onderdelendistributie vorig jaar goed voor bijna een half miljoen zendingen gaat TNT Logistics een formule met aflevering op dezelfde dag introduceren voor de Rhein/Main regio. De logistieke onderneming garandeert nu al een 24-uurservice voor geheel Duitsland. TNT Logistics is Pirellis enige leverancier van vervoersdiensten voor de onderdelenmarkt.

TNT Logistics en Pirelli/Metzeler werken al sinds 1989 succesvol samen in eerste instantie voor de distributie binnen Duitsland en later ook voor de opslag van motorbanden. Het nieuwe contract loopt tot medio 2006 en bevat een optie om daarna jaarlijks verlengd te worden.

TNT Logistics en de Pirelli/Metzeler Groep in het kort
* sinds 1989: distributie van motorbanden binnen geheel Duitsland
* sinds 1996: opslag en distributie van motorbanden
* vanaf 2003: opslag op de productievestiging Breuberg/Höchst
* 24-uurservice binnen geheel Duitsland, aflevering op dezelfde dag binnen de Rhein/Main regio

* vanaf 2004: nieuw opslagcentrum in de regio Frankfurt voor de onderdelenmarkt van auto- en motorbanden

1. TNT Logistics is een van de wereldleiders op de logistieke markt met vestigingen in 36 landen. TNT Logistics ontwerpt, implementeert en beheert complexe toeleveringsketens, waarbij het gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie om een volledige integratie en optimale inzichtelijkheid van het hele logistieke proces te kunnen waarborgen. Het bedrijf richt zich op diverse economische sectoren waaronder de automobielbranche, de (auto)bandensector, de consumptiegoederenindustrie, de energie- & telecommunicatiebedrijven, alsmede uitgeverijen & media.

2. TNT Logistics is met meer dan 32.000 medewerkers actief in 36 landen en heeft in totaal ruim 6 miljoen m² opslagruimte in beheer. TNT Logistics boekte in 2001 een omzet van EUR 3,1 miljard. Bezoek voor nadere informatie de website van TNT Logistics op www.tnt.com/logistics.

3. TNT Logistics is een divisie van TPG N.V. TPG verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 148.000 medewerkers in 60 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg EUR 11,2 miljard. TPG N.V is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.