Praktijkonderzoek Veehouderij

Kijkdag Energiebesparing en Duurzame Energie in de varkenshouderij te Sterksel

13 en 19 maart 2003

Op donderdag 13 en woensdag 19 maart a.s. organiseert Praktijkonderzoek Veehouderij kijkdagen met betrekking tot Energiebesparing en Duurzame Energie op Praktijkcentrum Sterksel. Kom kijken naar de verschillende technieken en laat u informeren onder deskundige begeleiding.

Wat is er op het Praktijkcentrum Sterksel te zien?

Ventilatiesystemen:

* Grondkanaalventilatie bij vleesvarkens, gespeende biggen en drachtige zeugen

* Mestpanventilatie bij kraamzeugen

* Hybride ventilatie

* Centrale frequentieregelaar/Ecovent

* Centrale afzuiging

Duurzame energie:

* Warmtepomp gekoppeld aan vloerverwarming
* Zonneboiler ten behoeve van vloerverwarming en voorverwarming van brijvoer

* Biogas installatie

Daarnaast zijn er nog vele andere innovatieve zaken te bezichtigen, zoals de nieuwste huisvesting- en voersystemen voor zeugen, biggen en vleesvarkens.

Programma

We hebben op donderdag 13 en woensdag 19 maart van 13:00 tot 16:00 uur een doorlopend programma voor u georganiseerd. Om het kijkcircuit volledig te kunnen afleggen verzoeken we u niet later dan 14:30 uur te komen.
Het wordt een kijkmiddag waarin u in korte tijd kennis maakt met verschillende energiezuinige middelen en vormen van duurzame energie op het varkensbedrijf. Niet door middel van presentaties en inleidingen, maar door op het bedrijf rond te lopen en stil te staan bij de energiezuinige- en duurzame energie apparatuur die Praktijkcentrum Sterksel gebruikt en toepast. Medewerkers en onderzoekers delen hun ervaringen met u en vertellen wat u van de diverse systemen mag verwachten.
Nadat u zich bij aankomst heeft gedouched en in bedrijfskleren heeft gestoken, bezoekt u de stallen en de dierruimten om met eigen ogen te zien hoe ook u op uw bedrijf energie kunt winnen. U kunt daarbij kiezen uit een rondleiding met gids, maar u kunt ook op eigen gelegenheid de voor u belangrijke items bezoeken. U bent van harte welkom op donderdag 13 of woensdag 19 maart!

Deelname

Varkenshouders kunnen gratis deelnemen, wat mede mogelijk gemaakt is door de financiële ondersteuning van het programma Duurzame Energie in Nederland, dat wordt uitgevoerd door Novem in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.
Voor niet varkenshouders kost deze kijkdag EUR 30,- per persoon excl. btw.

Aanmelding

Om enig idee te hebben hoeveel bezoekers we mogen verwachten, vragen we u om uw deelname aan ons kenbaar te maken. U kunt zich aanmelden voor deze kijkdag door het opgaveformulier in te vullen.

Locatie

Praktijkcentrum voor innovatie in de varkenshouderij Vlaamseweg 17
6029 PK Sterksel
Telefoon: 040 - 226 2376
Fax: 040 - 226 5385

---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 24-01-2003 09:48.