Gemeente Moerdijk


INTENTIEVERKLARING SOCIAAL BELEID REGIO WEST-BRABANT

De Provincie Noord-Brabant vindt dat de uitvoering van het sociaal beleid sneller moet. De intentieverklaring om dat in nauwe samenwerking met de gemeenten te doen, wordt op 13 februari ondertekend.

Naast provinciebrede thema´s wil de Provincie het lokaal sociaal beleid per gebied ondersteunen. De gezamenlijke afspraken hiertoe staan in de intentieverklaring. De Provincie stelt een regionaal budget ter beschikking. De gemeenten hebben als thema´s gekozen:
- Interactief en vraaggericht werken.

- Sociale infrastructuur oftewel het aanbod aan sociale voorzieningen.
- Multiculturele samenleving.

- Vermaatschappelijking van de zorg. Voorbeelden hiervan zijn projecten om
woonvoorzieningen voor gehandicapten in woonwijken te maken.
- Jeugd.

De thema´s sluiten goed aan op de verdere uitwerking van het Scenario Moerdijk 2020 en de ontwikkeling van dorpsplannen. De gemeente Moerdijk ziet voordelen in het samenwerken met andere gemeenten en de Provincie en hecht dus waarde aan de ondertekening van de intentieverklaring.

Voor de uitvoering van projecten in de regio stelt de Provincie een budget van 150.000 beschikbaar. Daarnaast is er een pot van 175.000 voor de thema´s in de hele provincie. Ook het provinciale Combifonds, speciaal voor projecten in het kader van multifunctioneel gebruik van gebouwen, kan tot een bedrag van 455.000 aangesproken worden.

Laatst gewijzigd 12 februari 2003