Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede, zwartrijder blijkt mogelijk dief of heler
Publicatiedatum: 13-02-2003

De politie heeft woensdag op het station Ede-Wageningen een 40-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van diefstal en of heling. Rond het middaguur kreeg de politie een melding van een mogelijke onwelwording in de trein tussen Ede en Amersfoort. Bij aankomst troffen agenten op een van de toiletten de 40-jarige aan die kennelijk onder invloed van verdovende middelen was. Omdat de man niet in het bezit bleek te zijn van een geldig vervoersbewijs moest hij de trein verlaten. Aangezien de man zich ook niet kon legitimeren werd hij ter vaststelling van zijn identiteit meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de man na onderzoek goederen bij zich te hebben die afkomstig zouden zijn van een woninginbraak, die de afgelopen nacht in Utrecht had plaatsgevonden. De man werd vervolgens overgedragen aan collega's van de politie in Utrecht voor nader onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld-Kootwijkerbroek, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 13-02-2003

Op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld en de Veluweweg in Kootwijkerbroek werden door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie gisteren verkeerscontoles gehouden. Bij de controles werd vooral aandacht besteed aan enkele speerpunten van het verkeersveiligheidsbeleid, zoals roodlicht overtredingen, overschrijding van de maximum snelheid en gebruik van de zogenoemde beveiligingsmiddelen (autogordel en valhelm).
In Barneveld werd gecontroleerd tussen half vier 's middags tot half acht 's avonds. Onder 100 passanten noteerde het VHT 1 overtreding voor het rijden door rood licht. In totaal 25 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 bromfietser voor het niet dragen van de helm. Opvallend waren 14 bekeuringen voor bromfietsers waarvan een te hoog vermogen was vastgesteld aan hun voertuig. Ook werden 7 automobilisten bekeurd in verband met het voeren van mistverlichting binnen de bebouwde kom. De controle in Kootwijkerbroek vond plaats tussen acht en negen uur 's avonds. Van de 100 gecontroleerde automobilisten bleken er 10 geen gordel te dragen. Onder 15 gecontroleerde bromfietsers werden er 4 bekeurd in verband met het niet dragen van de helm.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede-Ederveen, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 13-02-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag weer een tweetal snelheidscontroles gehouden in Ede en Ederveen in het kader van het vergroten van de verkeersveiligheid. Op de Rijksweg N224 in Ede werd tussen half vier 's middags en half tien 's avonds gecontroleerd. In totaal 6130 voertuigen passeerden de radar, waarvan er 55 de maximumsnelheid overschreden. Hoogst genoteerde snelheid bedroeg 117 km/u, terwijl terplaatse slechts 80 gereden mag worden. Op de Rijksweg in Ederveen werden tussen half acht 's ochtends en twee uur 's middags 235 overtredingen geconstateerd onder 4720 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606