Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2003 Persberichten district lekstroom, 09.35 uur

Overtanking

VIANEN Op woensdagmiddag 12 februari kwam een hoeveelheid gasolie in het riool terecht.

Naar aanleiding van klachten van stankoverlast uit het riool werd een onderzoek ingesteld. Daarbij stelde een medewerker van het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden vast dat een bedrijf aan de Stuartweg de veroorzaker was. Bij het betrokken bedrijf bleken de vuilafscheider, olie-vetscheider en de inspectieput grotendeels vol te staan met gasolie. Tevens bleek bij nader onderzoek dat ook de hemelwaterafvoer nabij de vrachtautopomp vol met gasolie stond.

Vermoedelijk had bij het tanken van een vrachtwagen overtanking plaatsgevonden. Daarbij was naar schatting 500 tot 1000 liter gasolie weggestroomd en gedeeltelijk in het rioolstelsel terechtgekomen. De olie-vetscheider bleek een geringe lekkage te hebben, waardoor er ook olie in de inspectieput terecht was gekomen.

Het bedrijf in kwestie heeft er voor gezorgd dat de gasolie door een gespecialiseerd bedrijf werd opgezogen en afgevoerd. Volgens het Zuiveringsschap hoefde het rioolstelsel niet te worden gespoeld.

Auto gelanceerd

EVERDINGEN Op woensdag kwam een auto onzacht in aanraking met een roadblock. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 17.15 uur reed een 52-jarige automobilist uit Tiel over de Graaf Huibertlaan. De Tielenaar verklaarde hier wel vaker te rijden, maar nu niet goed te hebben opgelet. Toen een automobilist die voor hem reed het roadblock passeerde, reed de Tielenaar achter hem aan. Het roadblock laat echter maar één auto per keer passeren en kwam dus weer omhoog. Net op dat moment reed de automobilist uit Tiel over het apparaat heen. Hij werd door de uit de weg komende pyramide gelanceerd en kwam met vier wielen los van de weg.

De Tielenaar werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Tiel gebracht.