Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Vijf verdachten snelkraak aangehouden

LEERSUM/AMERONGEN De politie heeft op 11 en 12 februari vijf mannelijke verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak. In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 februari ontving de politie rond 04.30 uur de melding van een zojuist gepleegde snelkraak bij een tankstation aan de Rijksstraatweg.

Surveillerende agenten zagen een auto op de Dwarsweg in Overberg (gem. Amerongen) rijden die voldeed aan het signalement van het voertuig waarmee de verdachten van de snelkraak waren weggereden. Daarop werd de achtervolging ingezet. Met hoge snelheden werd via de Slapersdijk weer in de richting van Amerongen gereden, waar het achtervolgde voertuig zich uiteindelijk vast reed in de bosjes. De 18-jarige bestuurder werd daarop direct aangehouden. Vier inzittenden vluchten weg in de bossen.

Na onderzoek en verhoor van de verdachte werd dezelfde dag een 18-jarige man in zijn woning aangehouden. Op woensdag 12 februari werden een 16-jarige en een 19-jarige verdachten in de vroege ochtend in de eigen woning aangehouden. Een 17-jarige jongen werd later in de middag aangehouden. Het vijftal is inmiddels ingesloten.

De buit rookwaren - is gedeeltelijk teruggevonden. Tijdens de achtervolging werd een deel van de buit uit de vluchtauto geworpen en later verzameld door politie. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagmiddag tussen 14.35 en 15.35 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Van Lynden Van Sandenburgweg. In totaal zijn er 638 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 109 bestuurders harder dan de maximumsnelheid van 50 km/u. Zij zullen een boete ontvangen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.