Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Gericht doorgepakt

UTRECHT Nadat woensdagmiddag rond 15.30 uur een melding op het politiebureau Marco Polo binnenkwam, dat op de Bernadottelaan een 80-jarige Utrechtse vrouw van haar rugtas was beroofd, kon de dader snel in de kraag worden gegrepen. Een groep jonge politiemensen was juist op dat moment bezig met een rijopleiding in de wijk rond het winkelcentrum Hamerskjoldhof.

Ook medewerkers van de afdeling verkeer en een aantal noodhulpagenten waren snel in de wijk paraat. De gehele wijk werd afgesloten zodat er voor de straatrover geen ontkomen aan was. Een alerte getuige van de beroving bedacht zich geen moment, sloot zijn fiets af en rende achter de straatrover aan. Geholpen door de gealarmeerde agenten kon de verdachte, een 30 jarige dakloze en verslaafde Utrechter worden aangehouden.

Het slachtoffer, een oudere dame die slecht ter been is, heeft haar rugtas weer terug. Zij raapte deze van straat op en is zonder zich verder kenbaar te maken weggelopen. Omdat het slachtoffer slecht ter been is heeft de politie later bij haar thuis een aangifte opgenomen. De verdachte die bekend staat als zogenaamde veelpleger is voor nader verhoor ingesloten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de 52-jarige bestuurder uit Nieuwegein op de Europalaan een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 260 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur werd hij naar huis gestuurd.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 februari heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in een woning.

Bewoners belde omstreeks 01.40 uur naar de politie met de melding dat zij een onbekende man staande hadden gehouden voor inbraak in hun woning. Ter plaatse trof de politie een aantal bewoners en een 40-jarige verdachte uit Utrecht aan. De man verklaarde de voordeur geforceerd te hebben omdat hij op zoek was naar een slaapplaats. De agenten hielden de inbreker aan en namen hem voor verhoor mee naar het bureau. Hier bleek dat hij tevens nog een aantal boetes had openstaan.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen op de Waterlinieweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 08.30 en 16.00 uur werden in totaal 7360 voertuigen gecontroleerd. Voor 456 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit. Op de Waterlinieweg geldt in verband met wegwerkzaamheden een snelheidsbeperking van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.

Straatroof
UTRECHT Woensdagavond vond op de Talmalaan een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 22.40 uur over de Talmalaan in de richting van de bushalte. Toen de vrouw op de bus stond te wachten werd zij plotseling vastgepakt door een onbekende man. De man bedreigde haar met een mes en pakte haar handtas af. Na de beroving rende de verdachte weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel. 0900 88 44.

Fietswrakkenactie
UTRECHT De politie heeft in samenwerking met de Reinigings- en Havendienst in het oosten van de stad een fietswrakkenactie gehouden.

Tussen 08.00 en 16.00 uur werden 103 wrakken opgehaald en afgevoerd. De afgelopen weken waren de wrakken voorzien van een sticker en werd via het wijkbureau oost informatie geplaatst in de wijk en stadsbladen. De opgehaalde fietsen worden twee weken gestald aan de Schaverijstraat. Hier kunnen eventuele eigenaren hun vervoermiddel ophalen. Later in het jaar zal een tweede actie plaatsvinden.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan het Godenbaldkwartier heeft de politie drie verdachten aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat drie mannen twee van 18 en één van 20 jaar allen afkomstig uit Amsterdam goederen meenamen en zonder deze af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het drietal werd staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.