Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe





P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
13 februari 2003

Epe- diefstal uit school
In de nacht van 11 op 12 februari is er ingebroken in een school aan de W.G. van der Hulststraat. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand in te slaan. Vanuit een lokaal werden twee computer systeemkasten weggenomen. Schadebedrag is nog niet bekend.

Wapenveld -winkeldiefstal
Een 15 jarig meisje uit Wapenveld werd op 12 februari betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Klapperdijk. Zij had een pakje sigaretten t.w.v. 2.90 euro niet afgerekend en de winkel verlaten. Het winkelpersoneel zag dit en droeg haar over aan de politie die haar meenam naar het politiebureau in Heerde. Ze is aangemeld bij Link, het preventieteam van de Noordwest-Veluwe, waarna de meest passende maatregel wordt opgelegd.

Putten-verkeersongeval met letsel
Op 12 februari is een 36 jarige man uit Dordrecht ernstig gewond geraakt nadat hij op de Garderenseweg t.h.v. het buurschap Koudhoorn met zijn auto tegen een boom was gereden. Wat de oorzaak van het van de weg raken is, is nog niet bekend. De man zat bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Vervolgens is hij met letsel aan zijn hoofd per ambulance overgebracht.
naar het AZU.

Ermelo-diefstallen uit camping.
Een 45-jarige vrouw uit Ermelo en een 56 jarige man uit Diemen deden beiden aangifte van inbraak in hun recreatiebungalow op een camping aan de Eendenparkweg. Feit was gebeurd tussen half januari en 12 februari.

Van de woning van de 45-jarige vrouw was het slaapkamerraam opengebroken. Binnen was een ravage aangericht. Weggenomen waren o.a. een telefoon, tv, video, wekkerradio en staafmixer.

In de woning van de 56-jarige man uit Diemen kwam men binnen via een dakraam. Binnen was een ravage aangericht en weggenomen was een hifi-systeem, televisie en een videorecorder.



Elburg- brand in woning

In een woning aan de Arent toe Boecoplaan was op 12 februari 's avonds brand ontstaan. De bewoners hoorden op een gegeven moment geknetter en ontdekten dat er brand in de meterkast was ontstaan. De brandweer werd gealarmeerd die de brand snel onder controle had. De gehele woning was vol rook komen te staan. Hoe de brand precies is ontstaan en hoe hoog het schadebedrag is ,is nog niet bekend.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844
---- --