Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuws

Verbouwing en uitbreiding gemeentehuis (Geplaatst in week 07-2003)

Het eerste verbouwingsjaar is achter de rug, nog anderhalf jaar te gaan voor alles klaar is. Wat is er de afgelopen tijd gedaan? Hoe ziet het gebouw er nu uit? Wat gebeurt er de komende maanden? Hieronder staat een kort overzicht van de ontwikkelingen.

De nieuwbouw
Beide vleugels aan de noord- en westzijde van het gebouw zijn nagenoeg klaar. De buitenkant van deze aanbouwen wordt nu met gepatineerd koper bekleed, dat u duidelijk aan de groene kleur kunt herkennen. De schilders zijn druk aan het werk om de binnenkant van een verfje te voorzien. In april worden de nieuwbouwvleugels in gebruik genomen.

Als u langs het gemeentehuis loopt, kunt u sinds december 2002 de staalconstructie van de nieuwe raadzaal zien. Er heeft in december zelfs een kerstboom op gestaan!
Momenteel wordt de raadzaal opgemetseld en wordt de dakconstructie van balken voorzien. Als dat klaar is, komen de ramen er in en wordt het dak geplaatst. De oplevering staat gepland in mei dit jaar, waardoor de eerste raadsvergadering in de nieuwe raadzaal in juni kan plaatsvinden. Tot die tijd worden de raadsvergaderingen in de huidige raadzaal gehouden. Deze is voor een deel afgezet met stofschotten (houten wanden), zodat de bouw de dagelijkse gang van zaken niet stoort.

Als u binnen in de hal staat, kunt u ook zien dat er verderop in de hal ter hoogte van de receptie eveneens stofschotten zijn geplaatst. Hierachter vinden o.a. werkzaamheden aan de hoofdingang plaats. Er komt daar ook een nieuwe receptie en bodekamer. Ergens tussen juli en december kunt u weer via de gebruikelijke weg naar binnen, via de hoofdingang aan de Karel de Grotestraat. Zodra dat bekend is, kunt u dat op deze gemeentelijke pagina lezen.

De parkeerkelder tussen het gemeentehuis en de bibliotheek is van binnen klaar, al wordt deze nu nog niet gebruikt. Het hele omliggende terrein is namelijk nog niet geschikt voor auto's. Pas als de bestrating klaar is, kan de parkeerkelder in gebruik worden genomen. Verwacht wordt dat vanaf juli een deel van de ambtenaren hun auto daarin kan parkeren. Hierdoor zal het vóór de woningen aan en rond de Steenstraat wat minder vol worden.
Het bouwen van het nieuwe politiebureau aan de Karel de Grotestraat staat nu op het programma. Het is de bedoeling dat dit nieuwe onderkomen van de politie in juli 2003 gereed is. In augustus kan de politie dan verhuizen van de Zandweg naar de Karel de Grotestraat. Tegen die tijd wordt er door de politie uitgebreid bekendheid aan deze verhuizing gegeven. De hoofdingang van het politiebureau komt vlak bij de verbouwde hoofdingang van het gemeentehuis.

Hoe zit het eigenlijk met de bestrating en het groen? Omwonenden van het gemeentehuis mogen meebepalen hoe de omgeving van het gemeentehuis wordt ingericht. Er wordt namelijk in overleg met de hen een omgevingsplan opgesteld. Dat plan moet deze zomer zijn afgerond. Telkens als er een deel van de verbouwing / uitbreiding klaar is, wordt de bijbehorende ruimte aan de buitenkant ingericht: bestrating, paden, het groen e.d. worden zo stapsgewijs verfraaid. De omwonenden van het gemeentehuis ontvangen binnenkort bericht over het meedenken aan het inrichtingsplan.

Tot zover de laatste nieuwtjes over de verbouwing en uitbreiding van het gemeentehuis. Er moet nog veel gebeuren, maar er is ook al veel afgerond (of bijna afgerond), zoals u heeft kunnen lezen. Op deze site wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van het laatste verbouwingsnieuws.