FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Omzetresultaten Valentijnsdag ZON zeer positief (13-02-03)

ZON tevreden over sterke groei eerste periode 2003

Venlo- FloraHolland vestiging ZON heeft een sterke omzetgroei doorgemaakt in de eerste periode van 2003. Ook de dagen voor Valentijnsdag zijn voor vestiging ZON topdagen geweest en hiermee werd de stijgende lijn voortgezet. Maandag, dinsdag en donderdag voor Valentijnsdag waren zeer succesvol. Zo werd op de maandag een omzetgroei van 45 procent ten opzichte van 2002 gerealiseerd.

Op maandag was er 30 procent meer aanvoer in vergelijking tot 2002. De aanvoer van snijbloemen was op vestiging ZON op dinsdag en donderdag voor Valentijnsdag ongeveer gelijk aan vorig jaar. De grootbloemige rode rozen waren erg in trek bij de handelaren. De tulpen en rozen lieten de afgelopen week een stijging zien in de aanvoer. De prijsvorming van deze producten was op vestiging ZON goed.

Sterke groei eerste periode 2003 voor vestiging ZON In de periode tot en met week vier in 2003 heeft FloraHolland vestiging ZON een omzetgroei aan de klok van bijna 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kunnen realiseren. Deze stijging is zeer opmerkelijk te noemen en wordt volgens vestiging ZON veroorzaakt door een sterke toename van aanbod via Import, door een sterke impuls in de verkoop van kamerplanten in deze periode en door een duidelijke toename in de koopkracht. ZON heeft in deze periode veertien nieuwe kopers, voornamelijk bloemisten en groothandelaren, binnen kunnen halen. Duidelijk is ook een versterkte interesse van kopers uit het Duitse afzetgebied, van de veertien nieuwe kopers was de helft afkomstig uit Duitsland. De actie 'Kerstboom eruit, plant erin' gaf een sterke injectie aan de omzetgroei in de eerste weken van 2003. Ook de integratie van de stapelwagens van FloraHolland wordt als een belangrijk oorzaak voor de toename in de aanvoer gezien. De aanvoer vanuit de westelijke productiegebieden is mede daardoor sterk toegenomen. Met de omzetresultaten rond Valentijnsdag sluit vestiging ZON het eerste gedeelte van het jaar 2003 (tot en met week 7) sterk af en zet de stijgende lijn van de eerste periode voort.