Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-02-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.15 uur) Donderdag 13 februari 2003

Born, gewapende overval in tankstation.

Woensdagavond 12 februari 2003 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een tankstation aan de Sittarderweg te Born. De dader bedreigde het personeelslid met een vuurwapen en lost een schot om zijn bedreiging kracht bij te zetten. De overvaller ging er met een gedeelte van het kasgeld op een bromscooter vandoor. Omstreeks 20.35 uur kwam een onbekende man met een bromfietshelm op zijn hoofd het tankstation aan de Sittarderweg binnen. Meteen trok de man een vuurwapen en bedreigde daarmee het enige aanwezige personeelslid. Er waren geen klanten aanwezig. De overvaller eiste geld en mogelijk om de bedreiging kracht bij te zetten loste hij een schot. Het personeelslid gaf de overvaller een gedeelte van het kasgeld, waarmee hij meteen aan de haal ging. Buiten het tankstation stapte de overvaller op een bromscooter en reed daarmee weg in de richting van Born. In de loop van de avond deed het personeelslid van de overval aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in. Hoe hoog de buit is kan nog niet gezegd worden. Er zal eerst een inventarisatie moeten plaatsvinden.

Sittard, snelheidscontroles.

Woensdag 12 februari 2003 hebben in Sittard zowel op de Hemelsley als de Rijksweg Noord snelheidscontroles plaatsgevonden. Op de Hemelsley werd tussen 10.30 en 12.00 uur gecontroleerd en aansluitend tussen 13.00 en 14.30 uur op de Rijksweg Noord. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1034 motorvoertuigen waarvan 107 bestuurders de maximum snelheid van 50 km per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid op de Hemelsley bedroeg 70 km per uur. Op de Rijksweg Noord was dit 83 km per uur gereden door een taxichauffeur en 57 km per uur gereden door een vrachtautobestuurder. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd via het Justitieel Incassobureau.

Schinnen, bedrijfsauto begrafenisondernemer gestolen. Vermoedelijk op woensdag 12 februari 2003 tussen 09.00 en 14.00 uur is vanaf een parkeerplaats aan Nagelbeek nabij het Station te Schinnen een bedrijfsauto van een begrafenisondernemer te Schinnen ontvreemd. Het betreft een bestelbus van het merk Dodge, type mini van, kleur grijs en voorzien van een Nederlands kenteken. De auto is geblindeerd, slechts gedeeltelijk herkenbaar als lijkenauto, en wordt alleen gebruik als transportmiddel bij het vervoer van overledenen, echter niet bij uitvaarten. Na het vaststellen dat de auto werd ontvreemd, deed de begrafenisondernemer woensdagmiddag bij de politie aangifte.

Geleen, bromfietsdief aangehouden.
Een 15 jarige inwoner van Geleen is woensdagmiddag 12 februari 2003 door de politie aangehouden nadat bij een controle bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was.
Omsreeks 14.20 uur reed de inwoner van Geleen op de bromfiets over de Rijksweg Noord te Geleen. De politie ging tot controle over omdat de bestuurder geen helm droeg. Na het vragen naar de bromfietspapieren en het bromfietscertificaat bekende de bromfietser spontaan dat hij de bromfiets juist had weggenomen bij een boerderij aan de Hofstraat. Hij werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
De eigenaar van de bromfiets werd achterhaald, waarbij bleek dat de bromfiets al op 8 februari 2003 ontvreemd werd vanuit Echt. In het belang van het onderzoek werd de inwoner van Geleen in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.