Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-02-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.15 uur) Donderdag 13 februari 2003

Heerlen, winkeldiefstal.

Een 55 jarige inwoonster van Heerlen is woensdagmiddag 12 februari 2003 door de politie bekeurd nadat zij in een drogisterij aan de Promenade te Heerlen een winkeldiefstal pleegde. De verdachte nam in de drogisterij een lippenstift weg en dacht zonder te betalen ongezien de winkel te kunnen verlaten. Toen zij de winkel verliet werd ze echter door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts. De lippenstift is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Brunssum, ruit van auto vernield.

Twee onbekend gebleven jongens hebben op de N176 te Brunssum een gevaarlijk spelletje gespeeld. Rijdende over de N276 zag de automobilist twee jongens van naar schatting 14-15 jaar op het viaduct over deze weg (Maastrichterstraat) staan. Op het moment dat de automobilist onder het viaduct door reed zag hij de jongens een gooibeweging maken en kort daarna hoorde hij harde klappen op zijn voorruit. Het gevolg drie sterren in het glas en een schrikreactie van de automobilist. Hij bracht zijn auto tot stilstand en wilde het tweetal ter verantwoording roepen. Maar dat had het tweetal niet afgewacht. Zij hadden inmiddels de benen genomen en bleven daardoor onbekend. De automobilist heeft van de vernieling bij de politie aangifte gedaan.

Landgraaf, autodief/heler aangehouden.
Woensdagmiddag 12 februari 2003 heeft de politie een 24 jarige man zondert vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij in een gestolen auto werd aangetroffen. De verdachte werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.
Een politiepatrouille controleerde woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur een automobilist op de Einsteinstraat te Landgraaf. De politie kreeg al vlug argwaan na het zien van losse bedrading bij het contactslot. Nadat het kenteken van de auto werd gecontroleerd in de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek de auto van diefstal afkomstig te zijn. Deze werd op 3 februari 2003 vanaf de Willem Alexanderstraat te Eygelshoven weggenomen. Enkele dagen na de diefstal werd tevens door de gebruiker van de gestolen auto zonder te betalen benzine getankt bij een pompstation. Tevens bleek hij nog een boete te moeten voldoen aan justitie t.b.v. 71 euro, bij niet betalen te vervangen door een dag hechtenisstraf.
De automobilist werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.