Gemeente Almelo

Belastingkrant 2003 huis-aan-huis verspreid

In week 7 is de belastingskrant van de gemeente Almelo huis aan huis verspreid. In deze uitgave kunnen inwoners van de gemeente informatie lezen over de gemeentelijke belastingen en heffingen. Het is voor de 3e keer dat deze belastingkrant wordt verspreid.

Eind deze week ontvangen inwoners voor het eerst van de gemeente een aanslagbiljet afvalstoffenheffing en rioolrecht. Hierdoor worden zij beter geïnformeerd over de nieuwe tarieven, de belastingplicht, de wijze van betaling en een eventueel kwijtscheldingsverzoek. Hierover wordt in de belastingkrant uitgebreid aandacht aanbesteed.

Het aanslagbiljet onroerende-zaakbelastingen 2003 wordt eind februari toegestuurd. Bovendien ontvangen gebruikers en eigenaren waarbij de afgelopen tijd sprake is geweest van nieuwbouw, een ingrijpende verbouwing e.d. een WOZ-beschikking.

Inwoners die nog geen gebruik maken van automatische incasso bij de betaling onroerende-zaakbelastingen kunnen hierover in de belastingkrant meer informatie lezen.
Tenslotte wordt er informatie gegeven over kwijtschelding. Inwoners met een minimum inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor kwijtschelding van diverse belastingen.

Publicatiedatum: 13 februari 2003.