Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13 februari 2003

Tilburgers beledigen agenten

TILBURG - Een 20-jarige Tilburger vond het gistermorgen nodig om agenten te beledigen toen deze hem aanspraken op het feit dat hij zijn door de vorst aangetaste autoruiten slecht had schoongemaakt. Omdat de verdachte ook zijn rijbewijs niet bij zich had reden de agenten even met hem naar huis. Tot zover niets aan de hand. Maar als de vader van de Tilburger op het toneel verschijnt heeft de zoon kennelijk meer moed en beledigt hij de agenten. Hierop werd de man aangehouden. Met een boete van 220 euro op zak mocht hij weer zijns weegs gaan.

TILBURG - Een 45-jarige Tilburger beledigde gistermiddag agenten toen zij hem op zijn parkeergedrag (auto op trottoir parkeren) aanspraken. Hij werd door de agenten aangehouden. Met een boete van 220 euro op zak mocht de man weer naar huis.

Vechtersbaas aangehouden

TILBURG - Een 37-jarige Tilburger is gistermiddag om tien voor één aangehouden, omdat hij op de hoek van het Korvelplein en de Korenbloemstraat een 57-jarige man uit Tilburg met de dood bedreigde. De aangehouden verdachte was met een onbekend gebleven jongen aan het vechten en toen de 57-jarige Tilburger tussen keerde de verdachte zich tegen hem. Hierbij liep het slachtoffer ook schade aan zijn kleding op.

Jongen van 13 rijdt met auto

TILBURG - Een 13-jarige Tilburgse jongen werd gistermiddag rond de klok van drie uur door agenten achter het stuur van de auto van zijn vader geplukt. Het jongetje wat met zijn 6-jaar oude neefje aan het toeren. Via het HALT Buro wordt er naar een passende straf gezocht.

Van portemonnee beroofd

TILBURG - Een 66-jarige Tilburgse vrouw is dinsdagmiddag in een supermarkt aan het Bart van Peltplein beroofd van haar portemonnee met 225 euro en een bankpas. Tijdens het winkelen werd de vrouw door een nog onbekende man gevolgd. In een onbewaakt moment heeft hij kans gezien te portemonnee van de vrouw te roven. Tussen het tijdstip van de diefstal en het moment dat de vrouw haar bakpas bij de bank wilde blokkeren is er met de bankpas een telefoon ter waarde van 284 euro gekocht en werd er 750 euro gepind bij een geldautomaat.

Winkeldiefstallen

TILBURG - Een 23-jarige vrouw uit Rotterdam is gistermiddag om tien voor zes aangehouden nadat ze betrapt werd bij de diefstal van goederen ter waarde van bijna 19 euro. Naast een dagvaarding kreeg de vrouw ook een winkelverbod van één jaar.

TILBURG - Een 21-jarige Tilburgse vrouw werd vanmorgen om negen uur al betrapt bij de diefstal van twee flesjes frisdrank. De diefstal pleegde zij in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat. Zij kreeg van de winkeleigenaar direct een winkelverbod voor de periode van één jaar. Verder bleek de vrouw ook nog gesignaleerd te staan voor 270 euro. Deze laatste boete kreeg ze voor twee keer zwart rijden in de trein.

TILBURG - Aan de Oude Dijk hebben agenten vanmorgen om tien voor twaalf een 33-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal in een kledingzaak aan de heuvelstraat.

Met flink wat drank op achter het stuur

TILBURG - Een 38-jarige Tilburger is vannacht om kwart vóór drie aangehouden. De aanhouding gebeurde op de Oerlesestraat. Agenten zagen de man met zijn auto rijden en aan de achterkant van de auto ontbrak de kentekenplaat. Als de agenten de man staande houden komt er een walm alcohol uit zijn auto. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 2,80. De man kreeg een rijverbod van 16 uren en een dagvaarding uitgereikt.

Bron: Carel Bouman