Politie Zaanstreek-waterland



16:00 12-FEB-03
loc.: PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Verkeerscontrole

Rapp's hebben op woensdagmiddag tussen 16.00 uur en 16.30 uur een rood lichtcontrole gehouden op kruispunt Gedempte Where en Gedempte Singelgracht.
Resultaat: 4 p.v.'s.

**

16:41 12-FEB-03
loc.: ZAANDAM, GEHELE PLAATS

Verkeerscontrole

Rapp's hebben van 15.15 uur tot 16.15 uur op Prins Bernhardweg, H. Heijermansstraat en Wibautstraat een rood lichtcontrole gehouden.
Totaal 4 p.v.'s uitgeschreven.

**

17:15 12-FEB-03
loc.: EDAM, ROELOF BOOTSTRAAT

Lotenverkoper bekeurd

Naar aanleiding van een aantal meldingen dat er op een agressieve manier loten werden verkocht een onderzoek ingesteld.
In de buurt rondgekeken en daar troffen rapp's een 18-jarige man uit Arnhem aan. Hij was bezig loten te verkopen van CombiPlay. De man meegenomen naar het bureau om het een en ander uit te zoeken. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een vergunning afgegeven door de gemeente.
Van hem een verklaring opgenomen en hem een bekeuring meegegeven. Tevens werden zijn spullen in beslaggenomen.

**

19:45 12-FEB-03
loc.: PURMEREND, ILPENDAMSTRAAT
Pizzakoerier beroofd
Een 18-jarige man uit Purmerend wilde zijn bestelling afleveren. Aangekomen op het adres moest hij bij het belbord aanbellen om boven te komen. Bij dat belbord stond een manspersoon, die hem dwong een steeg naast de flat in te lopen. Hij dreigde daarbij met een vuurwapen. In de steeg moest de man vervolgens zijn geld afgeven. Er kwam nog een man aanlopen, die kennelijk bij de berover hoorde. Hij had zijn gezicht afgedekt met een capuchon. De eerste dader dwong de man ook zijn mobiele telefoon af te geven.
Ze hebben hem gezegd niet de politie te waarschuwen en zijn vervolgens richting rotonde Gorslaan gelopen.
Een zoekactie in de buurt naar de berovers had geen succes.

**

20:20 12-FEB-03
loc.: ZAANDAM, DE WEER

Vrouw van tas beroofd

Een 530jarige vrouw werd ter hoogte van het Pascal College door twee mannen die op mountainbikes reden van haar tas beroofd.
De vrouw had hulp gekregen van twee passanten die de daders nog kort op de fiets hebben achtervolgd. Zij verloren echter de daders uit het oog. Met verschillende eenheden uitgekeken naar de daders, maar deze niet meer aangetroffen.
De vrouw werd door beide mannen klemgereden. Hierna namen zij haar tas weg uit het fietsmandje.

**

21:19 12-FEB-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Verkeerscontrole

In het Damgebied een controle gehouden op het handelen in strijd met geslotenverklaring. Betrof Peperstraat, Wilheminakade, Dam, Rozengracht en Westzijde. Tevens de Vinkenstraat in verband met het negeren van de verplichte rijrichting.
In totaal 20 bekeuringen op kenteken uitgeschreven.

**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-130203

04:10 13-FEB-03
ZAANDAM, PEPERSTRAAT
00:20 12-FEB-03
ZAANDAM, TOLSTOISTRAAT

Rijbewijs kwijt

Een 32-jarige automobilist moest woensdag, even na middernacht, zijn rijbewijs inleveren nadat agenten de man dronken achter het stuur van zijn auto hadden betrapt. Het rijgedrag van de bestuurder was voor de agenten aanleiding om de auto aan de kant te zetten. Bij controle bleek dat de man drie keer zoveel drank op had (675 ugl) als wettelijk is toegestaan. Hij bleek kort geleden ook al te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed.
Op de Peperstraat werd donderdagochtend een 30-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed (280 ugl). Hij kreeg een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal.

*

01:25 12-FEB-03
EDAM, PROVINCIALEWEG N247

Bestuurder onder invloed

Woensdag werd op de N247 in Edam een 40-jarige drankrijder aangehouden. De man had de alcohollimiet ruim overschreden (alcoholgehalte van 305 ugl). Hij kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal.

*

07:30-11:00 12-FEB-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
19:00-20:00 12-FEB-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
47 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Wormerveer en Zaandam werden weggebruikers woensdag op snelheid gecontroleerd. Drie bestuurders reden meer dan 34 km per uur te hard. De hoogste snelheid bedroeg 117 km per uur en werd 's avonds tussen zeven en acht uur gemeten in Zaandam. Van alle passanten in Wormerveer reed zeven procent harder dan toegestaan. In Zaandam bedroeg het overtredingspercentage vijf procent.

**

21:21 12-FEB-03
loc.: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Diefstal computers

Kort nadat personeel het bedrijf had verlaten, vernielden onbekenden een raam en verschaften zich zo de toegang tot het pand. In korte tijd werd het pand doorzocht en werden vanuit diverse kantoren en werkruimten computers (5) weggenomen.

**

22:11 12-FEB-03
loc.: ZAANDAM, E HEIMANSSTRAAT

Diefstal auto

Tussen 18.00 uur en 21.30 uur werd een grijze Fiat Tipo met het kenteken YK-16-RZ weggenomen.

**

22:43 12-FEB-03
loc.: WARDER, WARDER

Vluchtende verdachte van overval overleden na aanrijding

Melding van een steekpartij bij een noodslachter. Met diverse eenheden ter plaatse gegaan. Het bleek te gaan om een overval.
Twee mannen met wollen mutsen drongen via de achterdeur de woning binnen, bedreigden de bewoners (54-jarige man en een 50-jarige vrouw) met een steekwapen en eisten geld. Er ontstond een worsteling, waarbij zowel de man als de vrouw gewond raakten. Zij werden overgebracht naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend en konden na behandeling weer naar huis.
De verdachten zijn (zonder buit) in een gereedstaande auto gestapt, waarin een derde verdachte zat. De auto is weggereden in de richting van de Provinciale weg N247.
Diverse eenheden zijn vervolgens op zoek gegaan. Men zag de auto rijden over de rijksweg A7 in de richting van Zaandam. Nadat op een stopteken niet werd gereageerd is de auto tot stoppen gedwongen. Dat gebeurde door voor, naast en achter het voertuig te gaan rijden en snelheid te verminderen. Nadat het voertuig was gestopt, stapte een van de verdachten (een 18-jarige Amsterdammer) uit en stak de rijbaan van de A7 over. Hierna klom hij over de beide vangrailen in de middenberm en rende de andere rijbaan op. Daar werd hij frontaal aangereden door een 50-jarige bestuurder van een personenauto uit Purmerend. De verdachte overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Beide andere verdachten (eveneens 18-jaar uit Amsterdam) werden aangehouden en ingesloten. Vanmiddag werden zij in verzekering gesteld.
De rijksweg A7 is door het ongeval ongeveer een uur afgesloten geweest.

**

22:59 12-FEB-03
loc.: UITGEEST, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Flitspaal in brand gestoken

Ter hoogte van de kruising met het Busch (grens met Krommenie) hadden onbekenden de kast met camera in brand gestoken. Betrof een flitspaal richting Krommenie. Zowel de kast als de camera werden vernield. Schade: ongeveer E 50.000.- (!).
Brandweer heeft de brand geblust.

**

04:35 13-FEB-03
loc.: PURMEREND, DOTTERBLOEM

Schuur in brand

Melding van een schuurbrand.
Ondanks dat de brandweer de brand snel geblust had, bleef er van de schuur niet veel over. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

**

07:07 13-FEB-03
loc.: PURMEREND, PURMERWEG

Diefstal uit kinderdagverblijf

Nadat met een steen een ruit was vernield zijn onbekenden naar binnen gegaan. Kasten werden doorzocht en weggenomen werden enkele TFT schermen (flatscreens) met bijbehorende computerkasten.

**

09:25 13-FEB-03
loc.: OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Verkeerscontrole

Tussen 07.30 uur en 08.00 uur hebben rapp's een controle op het inrijdverbod gehouden.
Er zijn in totaal 6 bekeuringen geschreven.

**


---- --