Gemeente Vlaardingen


13-02-2003

Het Jaar van de Boerderij begint in Vlaardingen

Op 6 februari jl. heeft staatssecretaris van Cultuur de heer C. van Leeuwen het Jaar van de Boerderij officieel geopend. Plaats van handeling was De Buitenplaats in Vlaardingen, aan de Zuidbuurt 85. De Stichting 2003 Jaar van de Boerderij maakt zich sterk voor het voortbestaan van de historische boerderij en het omringende landschap.

Met congressen, evenementen, excursies, tentoonstellingen, boeken, publicaties en tv-uitzendingen wil de stichting beleidsmakers en het grote publiek bewust maken van de waarde van het Nederlandse platteland, in het verleden, heden en de toekomst. Heel Nederland is dit jaar welkom bij evenementen op de Nederlandse boerderij. Zo is er van 9 mei tot 27 juli een boerderijenestafette: weekendactiviteiten op het gebied van o.a. architectuur, kunst, toneel, storytelling, muziek en streekgerechten. Kijk ook op www.jaarvandeboerderij.nl of bel het gratis telefoonnummer 0800 789 0800.

Het Jaar van de Boerderij is gestart in de Buitenplaats Vlaardingen. Deze herenboerderij heeft een cultuurhistorische waarde en is met zijn opkamer, de karnmolen en de authentieke hooiberg karakteristiek voor de streek. Rondom de boerderij bevindt zich een historisch aangelegde tuin, met een gracht en een oude boomgaard.
Foto: Arie Wapenaar